mamaplus

Îți dorești un rucsac cu elemente etno? Cătălina Hasnaș le creează pe cele mai stilate

-
//
19.08.2019

Doi tineri inspirați și plini de idei frumoase, cărora le pasă de mediul înconjurător, au dat frâu liber imaginației și au lansat o colecție de rucsacuri eco. Cătălina Hasnaș și Petru Zatîc ne-au cucerit cu creațiile lor și ne-au promis că nu se opresc aici. Îți dorești un rucsac din in, cu elemente etno? Nu ai decât să faci rost de unul. Îl vei putea purta oriunde și asorta la diferite ținute!

mamaplus

Cine este Cătălina Hasnaș?

Am 22 de ani și locuiesc în Chișinău. Am făcut facultatea în străinătate, dar am revenit în Moldova, pentru că o iubesc, chiar dacă mă doare inima de anumite lucruri care nu merg bine în această țară. De exemplu, mă întristează situația ecologică din Moldova, din acest motiv job-ul meu de bază este cel de coordonator de proiecte la „Hai, Moldova!”, inițiativă în cadrul Asociației Obștești EcoVisio. 

Cum ți-a venit ideea să creezi rucsacuri eco?

Căutam rucsac de fiecare zi pentru mine, dar nu am găsit nimic care să-mi placă în magazinele noastre, așa că am decis să-mi fac eu așa cum îmi place mie. Mie și prietenului meu ne-a plăcut procesul creativ de a desena rucsacuri, a căuta materiale potrivite, a combina culorile și așa am hotărât să încercăm să ne împărțim pasiunea și cu alții. 

mamaplus

Din ce materie primă sunt realizate aceste produse? 

Rucsacurile sunt din 100% in în exterior, iar căptușeala este din 100% bumbac. Sfoara este tot din bumbac, moale și lată ca să fie plăcută la piele. Datorită faptului că sunt din in, oferă o senzație de răcoare și absorb bine umezeala, ceea ce e perfect pentru perioada caldă a anului. 

Prin ce se deosebesc de alte rucsacuri de pe piața autohtonă? 

Prin faptul că sunt confecționate în cantități foarte mici, de către croitoreasa noastră. Nu există două rucsacuri identice. Totodată, sunt confecționate din in și au câte un element etno minimalist. 

mamaplus

Care este prețul unui rucsac?

Depinde de costul materialelor și de munca croitoresei. Noi folosim doar cele mai calitative materiale și apreciem munca croitoresei la justa ei valoare. De exemplu, un regulator de mărime pentru rucsacuri din plastic costă 2 lei. Unul din metal costă 15 lei. Noi alegem regulatoare din metal. Prețurile încep cu 350 lei, până la 500 lei. Încercăm să păstrăm prețurile accesibile, fără a renunța la calitate. 

 Câte modele ai create până acum?

Avem create 3 modele, care la rândul lor au diferite specificații, mărimi. Fiindcă nu le realizăm la fabrică, sunt diferite una de cealaltă chiar și în cadrul aceluiași model. Unul dintre modele se poate transforma din geantă pe un singur umăr - într-un rucsac, de asta i-am pus denumirea ”Transformer”. A fost un întreg proces de gândire până am identificat tehnologia care să facă asta posibil, dar noi ne-am distrat încercând diferite metode.

mamaplus

Urmează să creezi și alte modele? 

Sigur că da. Susținerea oamenilor din jur ne motivează să mai creăm și alte modele, mai ales că nouă chiar ne place procesul creativ. 

Unde putem merge cu aceste rucsacuri? 

Oriunde. Sunt făcute în așa mod ca să se potrivească la orice ținută. Unul dintre motivele pentru care am început să fac rucsacuri este că nu găseam nimic care să se combine perfect cu o rochie elegantă, dar și la o pereche de blugi cu un tricou. În plus, rucsacurile sunt așa de încăpătoare, încât noi ne punem și produsele de la supermarket în ele.  

Cum pot face rost de un rucsac potențialii clienți?

Pe pagina de facebook Cătălina Hasnaș sau la evenimentele la care vom participa. Urmează IarmarEco pe 14-15 septembrie. Încă nu ne-am gândit la o denumire, așa că suntem deschiși dacă aveți propuneri.

Sursa: Mamaplus.MD