Botezul copilului. Cum să ne pregătim şi unde să îl sărbătorim?

Botezul copilului. Cum să ne pregătim şi unde să îl sărbătorim?

Botezul este prima festivitate din viaţa copilului. În Moldova cumetria este la fel de importantă ca nunta, iar tinerii părinţi au o atitudine foarte serioasă faţă de pregătirea acestui eveniment. Cu toţii ne dorim ca sărbătoarea în cinstea micuţului să se desfăşoare fără incidente şi să fie memorabilă. Ce să facă mămicile şi tăticii pentru a scăpa de aceste griji suplimentare şi a savura din plin unul dintre cele mai importante evenimente din viaţa copilului ne-a povestit Artiom Antonov, sales & marketing director Radisson Blu Leogrand.

Botezul copilului. Cum să ne pregătim şi unde să îl sărbătorim?

Botezul copilului. Cum să ne pregătim şi unde să îl sărbătorim? Artiom, sărbătorirea botezului într-un hotel este un trend nou sau o tradiţie mai veche?

În Moldova acesta este mai degrabă un trend la modă, care apărut destul de recent, cu aproximativ 1 an în urmă, poate un pic mai mult. Problema este că la noi nu toate hotelurile dispun de săli suficient de mari şi dotate pentru astfel de evenimente. Însă ţinând cont de avantajele pe care le oferă hotelul, această tendinţă nouă prinde tot mai multă popularitate.

Botezul copilului. Cum să ne pregătim şi unde să îl sărbătorim? Care sunt, la ziua de astăzi, cele mai populare stiluri sau teme la organizarea botezurilor?

Botezul este o sărbătoare de familie atât de emoţionantă, încât nu cred că este bine să ne luăm după toate capriciile modei. Orice dorinţă a părinţilor poate fi transpusă în viaţă în condiţiile hotelului, cel mai important este ca toţi să se simtă confortabil. Pe lângă decorarea tematică a sălii, avem posibilitatea să expunem pe un ecran mare fotografii de la botez, mă refer la fotografiile de la biserică sau făcute nemijlocit înainte de masa de sărbătoare.

Botezul copilului. Cum să ne pregătim şi unde să îl sărbătorim? Cumetriile în Moldova sunt o sărbătoare fastuoasă sau una în sânul familiei?

Hotelul permite crearea oricăror decoruri şi realizarea oricăror fantezii. De exemplu, Radisson Blue are diverse săli, cu o capacitate de la 10 până la 1000 de persoane, ceea ce vă permite să nu limitaţi numărul de invitaţi. Aceasta înseamnă că puteţi organiza, la noi, atât o cină liniştită de familie, cât şi un eveniment plin de fast.

După reconstrucţie dispunem de două săli suplimentare nu prea mari, prevăzute pentru 30-40 de persoane. Ele au avantaje sub formă de balcoane şi terasă originală cu vedere spre Catedrală, lucru foarte comod dacă evenimentul are loc vara.

Botezul copilului. Cum să ne pregătim şi unde să îl sărbătorim?

Botezul copilului. Cum să ne pregătim şi unde să îl sărbătorim? Cum să alegem corect acompaniamentul muzical?

Nu cred că aici aş putea impune sau recomanda ceva. Totul depinde de preferinţele părinţilor şi durata evenimentului. Dacă este o sărbătoare nu prea mare, puteţi invita un colectiv muzical, iar dacă sărbătoarea este mai de durată, poate ar fi bine să vă gândiţi la un DJ. Hotelul vă pune la dispoziţie sisteme profesionale de sunet şi iluminare.

Botezul copilului. Cum să ne pregătim şi unde să îl sărbătorim? Cât de importante sunt serviciile foto şi video şi cum să le alegem corect?

Părinţii îşi aleg fotograful singuri, pentru că filmările încep cu mult înainte de restaurat. Unicul lucru pe care îl pot recomanda este să aveţi mare grijă la alegerea unui specialist. Botezul este un eveniment care trebuie să rămână în memoria părinţilor, naşilor şi a copilului, de aceea aţi putea invita chiar şi doi fotografi şi un operator video. 

Botezul copilului. Cum să ne pregătim şi unde să îl sărbătorim? Acum despre lucrurile mai gustoase: ce servim pe masa de sărbătoare, există felul tradiţionale, care sunt nelipsite de la cumetrie?

Masa de sărbătoare este întotdeauna alegerea părinţilor şi sfatul restaurantului nostru. Noi nu impunem bucate tradiţional legate de cumetrie, ci pornim de la dorinţele beneficiarilor şi încercăm să recomandăm noi trenduri culinare, feluri inventate de bucătarii noştri.

Botezul copilului. Cum să ne pregătim şi unde să îl sărbătorim? Botezul este o sărbătoare pentru copii, iar copiii sunt printre oaspeții de vază. Cu ce servim şi cum distrăm pe cei mai mici?

Dacă la eveniment sunt prezenţi copii de la 3 până la 6 ani, ar fi bine să organizaţi pentru ei un program distractiv. Toate aceste aspecte sunt coordonate în prealabil cu părinţii. Dacă apare o astfel de situaţie, noi punem la dispoziţie o sală separată în apropiere sau, dacă sala este mare, programul de divertisment poate fi desfăşurat chiar acolo. Pentru cei mai mici oaspeţi noi organizăm un colţişor special, program cu animatori şi invităm o bonă. În partea a doua a serii copiilor li se oferă o zonă de relaxare, unde pot privi desene animate şi se relaxare. La fel, oferim un meniu pentru copii separat.

Botezul copilului. Cum să ne pregătim şi unde să îl sărbătorim?

Botezul copilului. Cum să ne pregătim şi unde să îl sărbătorim? Care sunt avantajele organizării cumetriei în hotel?

De ce spun că hotelul este cel mai comod loc pentru desfăşurarea unui astfel de eveniment? Pentru că la dispoziţia oaspeţilor este o parcare subterană, unde vă puteţi lăsa maşina şi urca direct în restaurant. Hotelul oferă părinţilor în calitate de cadou o cameră de hotel, unde puteţi lăsa căruciorul şi alte lucruri necesare pentru îngrijirea şi hrănirea copilului. Hotelul este ca o a doua casă, unde poţi găsi orice, începând de la scăunel pentru copil şi terminând cu alimentaţie pentru copii, biberoane, suzete etc. Aceasta înseamnă că la organizarea unor astfel de evenimente noi preluăm toate problemele, eliberând părinţii de griji. Noi creăm o atmosferă de confort şi vă permitem să vă bucuraţi de sărbătoare.

În cazul unui eveniment organizat la restaurant, copilul obosit trebuie dus acasă, iar acesta poate deveni un moment de cotitură a sărbătorii, în cazul Hotelului Radisson Blue puteţi evita acest lucru. În camera de hotel puteţi culca micuţul, lăsându-l cu bunica sau dădaca. În plus, pentru oaspeţii care doresc să rămână în hotel după sărbătoare există preţuri speciale.

Botezul copilului. Cum să ne pregătim şi unde să îl sărbătorim? Există nişte liste de preţuri concrete după care să ne orientăm atunci când organizăm o sărbătoare?

În Moldova cumetria este o sărbătoare la fel de importantă ca nunta, dar mai puţin îndelungată. Desigur, există anumite liste de preţuri, acum, de exemplu, avem un preţ promoţional de plecare de 30 de euro (incluzând meniul complet şi băutura). În principiu, costul meniului pentru cumetrii variază între 30 şi 50 de euro.

În plus, există şi anumite bonusuri – lucruri pe care hotelul le oferă gratis: sisteme profesionale de sunet şi iluminare, decorul meselor, cameră pentru părinţi, parcare etc.

Botezul copilului. Cum să ne pregătim şi unde să îl sărbătorim? Şi, în sfârşit, câteva sfaturi profesionale pentru părinţii care intenţionează să organizeze o cumetrie.  

La organizarea cumetriilor, părinţii şi naşii se lovesc de o mulţime de griji şi probleme. De aceea aş recomanda părinţilor să se gândească la confortul lor şi al copilului. Locul trebuie ales astfel încât şi mămicile cu tăticii să se bucure de sărbătoare. La Radisson Blue acordăm atenţie tuturor detaliilor şi avem grijă ca totul să fie nu doar frumos şi gustos, ci şi cât mai confortabil.

A pregătit Irina Captelchina