Ecaterina Sandu Neicovcen: De ce trebuie să folosim creme cu protecție solară în sezonul rece?

Ecaterina Sandu Neicovcen: De ce trebuie să folosim creme cu protecție solară în sezonul rece?

Pielea are nevoie de protecție solară și în timpul iernii. Din păcate, însă, multe persoane neglijează acest subiect. Cosmetologul Ecaterina Sandu Neicovcen te va convinge să introduci în ritualul de frumusețe crema cu SPF. 

De ce ar trebui să folosim creme cu protecție solară pe tot parcursul anului?

Chiar dacă în timpul sezonului rece nu mergem la plajă și purtăm haine groase, zonele care intră în contact cu razele solare ar trebui protejate. Cremele cu SPF protejează pielea de razele solare nocive, ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a tenului și apariției cancerului de piele.

Ce factor de protecție este indicat să folosim în timpul iernii?

Dacă mergem la munte, avem nevoie de un SPF de minim 30, prin oraș e suficient și 15. Depinde cât de mult ne expunem la soare.

De la ce vârstă începem să folosim produse cu protecție solară?

Atât adulții, cât și copiii au nevoie de protecție solară, îndeosebi în timpul băilor de soare. Doar că, în cazul copiilor, trebuie să folosim o cremă potrivită vârstei lor.

Cât de des ar trebui să aplicăm produsele cu protecție solară în timpul iernii?

În timpul iernii, pielea trebuie să fie la fel de protejată ca și iarna, de aceea folosim crema cu protecție solară în fiecare zi. Majoritatea cremelor de zi conțin factor SPF. Apropo, folosim cremă de protecție solară chiar și atunci când stăm în casă, deoarece celulele pielii se pot deteriora și în urma expunerii la radiațiile calculatorului și ale telefonului.

Ce zone ale corpului au cea mai mare nevoie de protecție solară?

Cele mai expuse la soare - fața și decolteul. Iar dacă mergem într-o vacanță exotică și facem băi de soare, atunci folosim cremă cu SPF pentru tot corpul.

La ce riscuri ne expunem dacă nu folosim produse cu SPF?

Expunerea excesivă la soare crește riscul apariției a mai multor tipuri de cancer de piele, tenul este predispus îmbătrânirii precoce, apariția noilor alunițe și petelor pigmentare. De asemenea, favorizează apariția unor afecțiuni oculare.

Moldovenii folosesc produse cu protecție solară?

Din păcate, moldovenii nu conștietizează importanța folosirii cremei cu protecție solară, aceasta fiind folosită doar de unele persoane, care sunt predispuse pigmentării.

Sursa: Mamaplus.MD