mamaplus

Sărbătoare în casa regală britanică: Prinţul Archie a împlinit cinci ani

-
//
07.05.2024

Născut la Londra, Archie îşi sărbătoreşte împlinirea celor cinci ani în California, acolo unde Prințul Harry și Meghan Markle s-au stabilit după cinci luni de la naşterea primului lor copil.

mamaplus

Prințul Archie Harrison Mountbatten-Windsor s-a născut cu o săptămână mai târziu decât era prevăzut, la un spital exclusivist din Londra, într-o cameră împodobită cu lumânări electrice și o fotografie a Prințesei Diana. Primele imagini publicate două zile mai târziu îl arătau cum era prezentat regretatei regine și prințului Philip - străbunicii săi - și Doriei Ragland, bunica sa, transmite adevarul.ro.

Vorbind de la Windsor în ziua în care s-a născut fiul său, prințul Harry a declarat încântat că nașterea lui Archie a fost „cea mai uimitoare experiență pe care mi-aș fi putut imagina vreodată”.

Din cauza disensiunilor regale, care au dus la mutarea lui Harry și a lui Meghan în California, Archie și-a petrecut doar primele cinci luni de viață în Marea Britanie. Aceasta înseamnă că, așa cum a spus anterior ducele de Sussex, SUA este pentru el „acasă”, potrivit Daily Mail.

Detalii despre viața lui Archie şi a surorii sale mai mici, Lilibet, în vârstă de doi ani, au fost dezvăluite în seria de documentare de pe Netflix a lui Harry și Meghan anul trecut. El a fost văzut alergând pescăruși pe plajă, ajutându-și părinții să culeagă portocale în grădină și jucându-se cu cei doi câini ai familiei, un labrador și un beagle.

Într-un interviu acordat revistei The Cut, Meghan a povestit că, la un moment dat, jucăria preferată a lui Archie era un stetoscop, cu care îi consulta pe toţi, prefecându-se că e doctor.

Alte imagini din serialul Netflix îl arată pe tânărul membru al familiei regale arătându-și talentul muzical, cântând la un pian micuț.

Când străbunica sa, regina Elisabeta a II-a, a murit, în septembrie 2022, Archie și Lilibet au rămas în California și au fost îngrijiți de bunica lor maternă, Doria Ragland, și de bonele lor.

Prințul Archie nu și-a petrecut nicio zi de naștere alături de familia sa britanică.