Carne de vițeluș cu portocale și ardei dulce

Carne de vițeluș cu portocale și ardei dulce

Vă propunem astăzi un fel de mâncare din categoria combinațiilor neobișnuite. Carnea cu ardei gras, citrice și ghimbir formează un cocktail gustativ destul de interesant. Iar garnitura ideală pentru acest fel este orezul cu bob lung, preparat prin fierbere.

Carne de vițeluș cu portocale și ardei dulce

MOD DE PREPARARE

1. Tăiați carnea de vițeluș în bucăți nu prea mari, subțiri. Tăiați ardeiul în bucăți asemănătoare cărnii. Tocați mărunt ghimbirul. Radeți coaja unei portocale. Îndepărtați coaja.

Carne de vițeluș cu portocale și ardei dulce

2. Tăiați portocalele în jumătăți de rondele.

Carne de vițeluș cu portocale și ardei dulce

3. Amestecați sosul de soia, coaja de potocale, amidonul și zahărul.

Carne de vițeluș cu portocale și ardei dulce

4. Într-o tigaie wok încălziți la foc iute 2 linguri de ulei vegetal. Prăjiți în câteva ture carnea de vițel, până se rumenește frumos. Puneți carnea pe farfurie.

Carne de vițeluș cu portocale și ardei dulce

5. Puneți în tigaie ardeii și căliți, amestecând, timp de 2-3 minute.

Carne de vițeluș cu portocale și ardei dulce

6. Adăugați ghimbirul și prăjiți, amestecând, încă vreo 30 de secunde. Puneți înapoi în tigaie carnea și turnați sucul de portocale și sosul de soia. Gătiți, amestecând, până sosul se îngroașă. Adăugați portocalele.

Carne de vițeluș cu portocale și ardei dulce

7. Amestecați și încălziți timp de 1 minut. Luați de pe foc. Serviți cu orez sau tăiței.

Carne de vițeluș cu portocale și ardei dulce

Sursa