Cea mai delicioasă rețetă de ardei umpluți de la Chef Paul Siserman

Cea mai delicioasă rețetă de ardei umpluți de la Chef Paul Siserman

Rețeta de astăzi îi aparține unui fost concurent al celebrei emisiuni din România, MasterChef. Clujeanul Paul Siserman a câștigat recent Marele Premiu Internaţional al Tonului Roşu, o competiție gastronomică de talie internațională. Ei bine, după așa o prezentare, e timpul să trecem la mâncare. Vezi în continuare rețeta de ardei umpluți dată de chef.

Ingrediente ardei umpluți:

2 ardei grași (de culori diferite)
200 grame carne tocată
1/4 cană de orez
1/4 ceapă
1 cățel de usturoi
1 lingură ulei de măsline
1/2 lingură oregano uscat
1 lingură mentă uscată
1/4 lămâie
1 ou
1 roșie mare
2 linguri pastă de tomate
2 linguri de feta (opțional)
sare și piper

Mod de preparare ardei umpluți:

1. Curățați ceapa și usturoiul și tocați-le mărunt, spălați și scurgeți orezul, după care încingeți uleiul într-o cratiță.
2. Sotați ceapa și usturoiul, adăugați carnea și rumeniți-o ușor. Ulterior, se adaugă orezul și
se rumenește până devine sticlos.
3. E timpul să asezonați totul cu mentă și oregano, sare și piper – după gust.
4. Ad
ăugați 1 lingură de pastă de tomate. Luați amestecul de pe foc și, după ce se răcorește, încorporați un ou în el.
5. Decupați partea de sus a ardeilor, îndepărtați cotorul și semințele din interior, dar păstrați capacul.
Decojiti roșia și tocați-o mărunt. Ungeți un vas termorezistent înalt sau o cratiță cu puțin ulei. Puneți roșia tocata pe fundul vasului. Umpleți ardeii cu amestecul de carne tocată, puneți-le capacele și așezați-i, unul lângă altul, în vas.
6. Tăiați lămâia bucăți, pe lungime, și introduceți bucățile printre ardei. Amestecați restul de past
ă de tomate cu apă și turnați-o printre ardei. ( Nu umpleți vasul).
7. Acoperiți vasul și introduceți-l în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 90 de minute. În ultimele 15 minute ridicați capacul, pentru a permite ardeilor să se rumenească la suprafață. Ardeii umpluți se servesc calzi, la temperatura camerei sau chiar reci, cu feta sfărâmată peste.

Chef Paul Siserman vă dorește poftă bună!

Sursa