O nouă rețetă de la food bloggerița Daniela Diaconu: Chia pudding cu kiwi

O nouă rețetă de la food bloggerița Daniela Diaconu: Chia pudding cu kiwi

Ideal pentru perioada caldă a anului, pudding-ul de chia poate fi preparat seara, iar dimineață la micul dejun îl poți savura cu plăcere. De asemenea, poți servi acest pudding pe post de desert: e ușor, plin de antioxidanți și astfel îți vei asigura organismul cu vitamine și minerale pentru întreaga zi. Food bloggerița Daniela Diaconu ne-a împărtășit rețeta sa pas cu pas.

Ingrediente (pentru 2 porţii):

  • 60 gr semințe chia bio;
  • 220 ml lapte de migdale;
  • 1 lingură de miere;
  • 2 linguri apă călduță (dacă folosești fruct proaspăt, omite apa);
  • 2 kiwi de dimensiune medie.

Pentru decor: kiwi, mure, affine, fulgi de migdale.

Mod de preparare:

Într-un bol amestecă laptele adaugând treptat semințele de chia. Amestecă în așa mod încât laptele să cuprindă fiecare bobiță de chia. (nu adăuga toate semințele odată, pentru că se pot forma cocoloașe).

Într-un alt bol zdrobește fructele de kiwi până obții un piureu. Se toarnă pudding-ul de chia, iar la mijloc adaugă 2 linguri de piureu de kiwi în bolurile pentru servit şi păstrează la frigider.

Poate fi gata de servire în cca 30 min, dar perfect este să-l mănânci a doua zi, atunci când pudding-ul a căpătat consistența necesară. Înainte de servire, decorează după preferință cu: kiwi, mure, afine, fulgi de migdale.

Sursa: MamaPlus.MD