mamaplus

O rețetă bună pentru cină: piept de pui în sos de muștar

-
//
10.09.2019

Dacă ai de gând să-ți aduni mai mulți prieteni la o cină, ți-am pregătit o rețetă numai bună pentru a-i face să mănânce pe săturate. Secretul constă în sosul pe care îl vei prepara pentru a-i da o savoare copleșitoare pieptului de pui.

mamaplus

Ingredientele necesare:

- piept de pui
- 2 linguri de muștar
- 1 linguriță cimbru proaspăt tocat mărunt
- 120g smântână
- 60ml stoc de pui
- 1 cățel de usturoi tocat mărunt
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper proaspăt măcinat
- 1/2 linguriță salvie uscată

Mod de preparare:

1. Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu-mare. Asezonează ambele parți ale pieptului de pui cu sare și piper.

2. Pune pieptul de pui în uleiul încins și gătește-l 5-6 minute pe fiecare parte. Transferă-l pe un platou și acoperă-l cu o folie că să se mențină cald.

3. Adaugă usturoi în restul de ulei din tigaie și sotează-l 10 secunde.

4. Adaugă aici stock-ul de pui, smântână, muștarul, cimbrul și salvia și gătește-le amestecând constant 1-2 minute, până se îngroașă sosul. Servește puiul cu acest sos deasupra și cu o altă garnitură.

Sursa