Piept de pui cu legume și lămâie în sos alb

Piept de pui cu legume și lămâie în sos alb

Dacă vrei să gătești o cină delicioasă pentru cei dragi, îți venim în ajutor cu rețetă sănătoasă și ușor de preparat. Încearcă să gătești niște cărniță de pui cu legume și lămâie în sos alb! Vei vedea cât de gustoasă este și, cu siguranță, va fi pe placul familiei.

Ingrediente:

300 g cartofi roșii;
200 g piept de pui (tăiat în bucăți egale);
sare și piper;
2 crenguțe de cimbru proaspăt;
200 g ciuperci Champignon, tăiate în sferturi;
1 lingură de cimbru proaspăt, tocat mărunt;
60 ml lapte;
5 lingurițe de făină;
400 ml supă de pui;
8 felii de lămâie;
230 g fasole verde (proaspătă sau congelată);
½ legătură pătrunjel, tocat mărunt.

Mod de pregătire:

Spală bine cartofii și curăță-i de coajă (dacă nu folosești cartofi noi). Taie-i apoi în jumătăți sau în sferturi, în funcție de dimensiuni și pune-i la fiert în apă cu sare.

Atunci când sunt gata, scurge-i bine de apă.

Asezonează pieptul de pui cu sare și piper, după gust. Pune puiul la prăjit, la foc mare, într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Adaugă pe lângă acesta crenguțele de cimbru. Lasă-l să se rumenească ușor pe ambele părți, apoi adaugă puiul în cuptor până este bine pătruns.

Atunci când este gata, scoate puiul pe o farfurie și în tigaia în care acesta s-a prăjit, adaugă puțin ulei și cartofii fierți, cu partea tăiata în jos. Când încep să se rumenească, adaugă ciupercile și cimbrul tocat. Călește totul foarte bine timp de 3-4 minute.

Într-o cană amestecă laptele cu făina și adaugă compoziția în tigaie peste legume. Adaugă apoi supa de pui, fasolea și lămâile și amestecă ușor. La final pune și pieptul de pui. Asezonează cu sare și piper, după gust. Lasă totul să fiarbă până când legumele sunt bine pătrunse.

La final stinge focul și adaugă pătrunjelul tocat.

Sursa: jurnalderetete.md