Rețetă de post: Tocăniță de ciuperci cu mămăliguță

Rețetă de post: Tocăniță de ciuperci cu mămăliguță

Cu o tocăniță de ciuperci servită cu mămăligă îți iei vitaminele și mineralele din legume atât de necesare pentru sănătate! Rețeta de post este delicioasă și vei vrea, cu siguranță, s-o repeți!

INGREDIENTE:

  • 800 g ciuperci; 
  • 1 morcov mediu; 
  • 2 cepe mari; 
  • 2 ardei; 
  • o conservă de rosii cuburi (400g);
  • 2 linguri de ulei; 
  • o legătură de mărar; 
  • sare; 
  • piper.


MOD DE PREPARARE:

1. Sotează ceapa tocată mărunt în cele 2 linguri de ulei, la foc mic, 4-5 minute, apoi adaugă ardeiul tocat și morcovul ras.

2. Amestecă un minut în ingredientele de tocăniță de ciuperci, apoi adaugă ciupercile tăiate feliuțe și o cană de apă (250 ml).

3. Pune capacul tocăniței de ciuperci și amestecă ocazional, lăsând tocănița la foc mic-mediu pentru următoarele 20 de minute.

4. Când ciupercile s-au schimbat integral la culoare, lasă tocănița să scadă, potrivește de sare și piper, apoi adaugă roșiile cuburi.

5. Amestecă tocănița și mai las-o pe foc 5-10 minute, apoi adaugă deasupra mărar din belșug. Servește tocănița de ciuperci cu mămăliguța proaspăt preparată și cu ardei iute.

Sursa