Salată cu ton și cartofi copți, perfectă în zilele de iarnă

Salată cu ton și cartofi copți, perfectă în zilele de iarnă

Pe timp de iarnă, organismul uman are nevoie de cât mai multe vitamine. De aceea, îți recomandăm o rețetă sățioasă de salată cu ton și cartofi copți, care se prepară rapid și ușor.

Ingrediente:

450g cartofi curățați și tăiați cuburi;
2 linguri și jumătate de ulei de măsline;
4 ouă;
1 lingură de oțet de vin roșu;
2 linguri de capere;
50g roșii uscate în ulei, tocate mărunt;
½ ceapă roșie, tocată julienne;
100g baby spanac;
200g file de ton în suc propriu, bine scurs;
sare;
piper.

Cum se prepară salata cu ton și cartofi copți?

Stropește cartofii cu două linguri de ulei și asezonează-i cu sare și piper după gust. Așază-i într-o tavă încăpătoare, tapetată cu hârtie de copt și coace-i timp de 20 de minute sau până când sunt bine pătrunși, iar la exterior sunt crocanți și aurii.

Între timp fierbe ouăle tari într-un vas cu apă. Curăță-le de coajă și taie-le în jumătăți.

Într-un bol încăpător amestecă uleiul rămas cu oțetul, caperele și roșiile. Adaugă ceapa, spanacul, tonul și cartofii și amestecă ușor. Asezonează cu sare și piper după gust. Deasupra aranjează jumătățile de ouă.

Sursa