7 produse pe care trebuie neapărat să le consumi vara aceasta

7 produse pe care trebuie neapărat să le consumi vara aceasta

-
//
08.07.2014

Desigur, vara este sezonul fructelor și a legumelor. Cu toate acestea însă, după ce mîncăm vitamine pe săturate, nu acordăm atenție unor legume și fructe benefice pentru sănătate.

7 produse pe care trebuie neapărat să le consumi vara aceasta

Canicula și soarele însă își lasă amprenta: persistă pericolul de deshidratare sau supraîncălzire a oganismului. Vara trebuie să ne facem rezerve de vitamine, pe care le obținem din surse naturale. Mai jos vă prezentăm o listă a produselor pe care neapărat trebuie să le includeți în meniul de vară, pentru ca organismul dvs. să fie sănătos și tînăr.

Pepenele verde

Acest fruct este eficient nu doar în lupta cu setea, dar și cu foamea. Pepenele verde vă oferă o senzație de saturație, lucru care vă va ajuta, dacă ați decis să scăpați de kilogramele nedorite. În calitate de bonus suplimentar: pepenele verde conține licopen, un antioxidant care protejează celulele pielii de razele solare.

Portocale

Aceste fructe dulci sunt bogate în potasiu, atît de necesar în perioada de vară. În timpul caniculei, organismul pierde potsaiul prin transpirație. Aceasta, la rîndul său poate provoca spasme musculare. Mai mult, portocalele conțin 80% de apă, care vă va ajuta să evitați deshidratarea organismului.

Iaurtul

Iaurtul va alimenta organismul dvs. cu proteine, energie și nu va supraîncărca organismul cu calorii suplimentare. Deasemenea, acest produs lactat are un efect benefic asupra sistemului digestiv, în special al tractului gastro-intestinal, activitatea căruia oferă pielii dvs. sănătate și frumusețe. Alegeti iaurt cu un conținut scăzut de grăsimi.

Țelina și mărarul

În combinație cu caldura excesivă, limfedemul sau insuficiența venoasă pot provoca umflarea picioarelor. Țelina și mărarul au un efect diuretic și vă vor ajuta să scăpați de lichidul excesiv din organism, fără a provoca deshidratarea lui.

Ceaiul verde

Această băutură potolește setea și preîntîmpină deshidratarea organismului. Beneficiile lui pentru organismul dvs.: ceaiul verde ajută în lupta cu cancerul și bolile cardiace, scade colesterolul în sînge, accelerează metabolismul.

Salata din legume

Uitați de legumele conservate sau pregătite la abur. Vara – este sezonul, cînd trebuie să consumați legume proaspete. Puneți accentul pe legumele de culoare roșie, care sunt o sursă de carotenoizi și care se transformă în organismul uman în vitamina A . Aceasta protejează pielea de razele solare, arsuri și uscăciune. Adăugați în salate cît mai multă verdeață.

Capșunile și afinele

Aceste fructe dulci sunt bogate în flavonoide, care măresc fluxul de sînge către piele și reduc sensibilitatea ei la lumină. În rezultat, aspectul, structura și textura pielii se îmbunătățește. Prin conținutul bogat de flavonoide, aceste fructe ajută la încetinirea tulburărilor cognitive. Mai mult, flavonoidele pot fi găsite în banane, citrice, broccoli, anghinare, nuci, fistic, alunele de caju, mărar și cimbru.