mamaplus

Un nou virus hepatic se răspândește. Acesta prezintă un pericol pentru femeile însărcinate

-
//
15.05.2019

Un nou virus hepatic se răspândește în România. Este vorba despre hepatita E, care apare din cauza igienei precare şi a cărnii de porc neprocesate termic. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, boala poate fi tratată cu succes în cazul majorităţii pacienţilor, dar este mai periculoasă pentru femeile însărcinate.

mamaplus

Medicii avertizează că trebuie să avem foarte mare grijă de igiena noastră şi la tipul de carne de porc pe care o consumăm. Virusul a fost semnalat în regiunea Moldovei.

„Este un virus cu transmitere prin circuit pe cale orală. Și pentru asta vreau să atrag atenția cum se folosesc grupurile sanitare. Dacă folosești mâna dreaptă pentru a te șterge, deschizi robinetul cu mâna stângă, altfel lași pe robinet ce ai luat de acolo. Acest virus așa se transmite”, explică Adrian Streinu-Cercel, manager la Institutul Matei Balș.

„Accesul la teste e limitat și mare atenție la consumul de carne de porc neprocesată termic, afumată, uscată, acesta este bazinul prin care se răspândește”, spune Liliana Gheorghe, medic primar, gastroenterologie.

În Europa, 4,7 milioane de oameni sunt infectaţi cu hepatita B şi 3,9 milioane cu virusul hepatitei C.

Sursa