90% din  participantii la Green Card  nu cunosc aceste lucruri  despre program!

90% din participantii la Green Card nu cunosc aceste lucruri despre program!

-
//
22.09.2016

Ai indeplinit ancheta, ai  câștigat,  ai ridicat Green Cardul,  ai luat avionul spre America!
Atât?

Mai știi, că programul este  gratuit si poți trece toată procedura singur pe site-ul oficial? Felicitari, intri in cele 90% de participanți, care nu cunosc aproape nimic despre program!

90% din  participantii la Green Card  nu cunosc aceste lucruri  despre program!

Începem de la ce e mai simplu - nu e nimic complicat să accesezi site-ul oficial, să-ți înregistrezi datele personale si să-ți alipești si fotografia.

Deci, înregistrarea:

  1. Depunerea cererii de participare are loc o singură dată pe an, în decurs de 30 zile, (în fiecare an data diferă, dar, de regulă in Octombrie)

  2. Nu e bine să faci înregistrarea în primele și ultimele zile, din cauza supraîncărcării serverelor, care poate cauza probleme (pe site-ul oficial este o menționare despre acest lucru)

  3. Orice deviere de la cerințele față de fotografiile depuse poate anula inregistrarea (cerințele sunt de la 600x600 pînă la 1200x1200pxls, 240Kb, 25 bit, JPEG). Poți să-ți prelucrezi fotografia de sinestătător?

  4. În cazul, ca nu  ai indicat toți membrii familiei, spre exemplu - fiul sau fiica soției a doua, (care, juridic vorbind, legal nu iți este copil), dar locuiți împreună și ați planificat plecarea in SUA?

  5. Nu ai pastrat Numarul unic de înregistrare, ai uitat să indici email-ul sau l-ai schimbat, sau ai uitat parola de la el - nu poți sa vezi daca ai câștigat sau nu.

  6. Nu ai controlat lista câștigătorilor peste 7 luni,  (ai uitat sau din alte cauze), nu știi daca faci parte din acea listă sau nu.

  7. Nu urmarești noutățile de pe site-ul oficial a programului și a ambasadei SUA, nu știi nimic despre schimbări sau loterii adăugătoare, (ca, de exemplu DV2017) - ai pierdut ocazia, posibil că erai în acea listă.

  8. În cazul, când pentru tine toate cele enumerate nu sunt o problemă, cunoști toate aceste lucruri, mergem mai departe - ne imaginăm că, totuși, ai căștigat,  ura!: - știi, că asta nici pe departe nu este Green Cardul, ci numai primul pas spre obșinerea lui? Câștigul în loterie nu este garanția obținerii Green Card, ci doar permisul de imigrare de la KCC, și chiar și cu acest permis nu ai nici o garantie. Dimpotriva, din numarul câștigătorilor, chiar și cu permis, doar o parte vor primi Green Card.

Te întrebi - cum așa? Din păcate, anume așa:

9. În fiecare an numărul de câștigători este de 100 mii, dar, conform legii numai 50 mii  vor primi vize de imigrare, vor putea pleca în SUA, și vor obține Green Card (cu permisiune de trai in SUA)

Și aici începe cel mai interesant - cum să treci toată procedura corect și să nimerești în acel număr de câștigători, care vor obține Green Cardul?

10.  În cazul, cand  nu  ai ânceput perfectarea actelor în timp, nu vei fi înscris la interviu.

11. Nu ai perfectat actele necesare pâna la nivelul  Completed, cu formularele noe de la Departamentul de Stat SUA, actele nu vor fi examinate.

12. Nu ai răaspuns corect la întrebare, nu ai înțeles întrebarea - este problema ta, nimeni  nu e obligar sa-ți intre în situație sau să-i fie milă de tine. Ai avut destul timp și posibilități să te informezi și să apelezi la consultanți profesioniști.

13. Nu ai dat raspunsurile necesare, conform cerințelor inaintate - problema e a ta.

14. Nu știi limba engleză, nu înțelegi, ce se cere, care e următorul pas, ce să scrii - fă ce vrei, formularele sunt numai în engleză.

Dar, dacă ai avut destule capacități și ai făcut totul corect, după îndeplinirea tuturor formularelor numai peste 5 luni vei primi invitație la interviu, vei avea ceva surprize neplăcute și cheltuieli:

15. Înainte de a veni la interviu, va trebui să treci  în mod obligatoriu un examen medical minuțios si numai la un centru medical specializat.

16. Să aduci certificate de caziere judiciare din toate țările, unde ai locuit.

17. Toate actele perfectate necesită să fie traduse și legalizate, conform cerințelor înaintate de Consulatul SUA

18. Cheltuielile vor fi suportate de tine personal și nu for  fi restituite în cazul, cand vei primi refuz. In mediu, 70$ pentru examen medical, 330$ o taxa consulară, și cât va fi necesar la traducerea actelor și legalizarea lor.

Cum așa, doar programul este gratuit, e o excrocherie?! Nu. Participarea la loterie este gratuită, dar perfectarea actelor si procedurile necesare pentru obținerea vizei de imigrare este deja din contul fiecărui participant.
Așa e capitalismul, socialismul a fost în altă țară.
Și mai sunt și alte momente importante - la interviu, pe lângă toate actele perfectate la nivel ideal, va trebui să-l convingi pe consulul responsabil de imigrare, că nu vei fi o persoană inutilă pentru  societatea americană, care  va trăi din contul statului și taxelor cetățenilor, așa numiții Public Charge.

Dacă ofițerul va avea dubii - scuze, dar noi vom da viza altuia, care n-ea demonstrat, că este gata să înfrunte greutațile si fa fi un cetațean de folos  statului american. Complicat? Da.
Următorul pas -  viza pentru imigrare, iar Green Cardul se va elibera deja pe teritoriul Statelor Unite.

După ce ai aterizat in SUA, trebuie achitată taxa de stat in suma de 145$, și numai dupa asta primești Green Card, cam în decurs de 6 luni, conform legislației în vigoare.

În afară de Green Card se necesită în mod obligatoriu inregistrarea la oficiile locale, unde  fiecărui i se atribuie un număr social personal unic, fără de care este imposibil să te angajezi la lucru și să traiești în SUA. Nu mai vorbim despre alte momente - căutarea unui loc de muncă, loc de trai, documente și alte dificultăți.

Tot procesul, de la înregistrarea în program pînă la obținerea Green Card ocupă o perioadă lungă de timp, repede - 1 an, maxim - 2 ani. Și toată această perioadă va trebui să te ocupi de procedurile necesare pentru a ajunge la scopul final.

În SUA este normal să apelezi la ajutorul unui avocat în așa cazuri,  sau la o companie de consultanță juridică, contra plată.  Chiar este foarte primit  cu orice problemă să  te adresezi specialiștilor - la medic pentru tratament, la electrician pentru a repara electricitatea, ș.a.m.d.

Totdeauna ai posibilitatea să faci alegerea, o faci singur sau o fac profesioniștii pentru tine. Da, un procent mic de oameni sunt capabili să-și rezolve toate problemele de sinestătător, ei petrec mult timp și se infoarmează din toate sursele posibile,  forumuri pe Internet, citesc și traduc cuvânt cu cuvânt toate documentele  din programul Green Card, legislația despre imigrare, și acești oameni chiar reușesc.
Dar dacă veți  fi atenți,  toți cei ce dau sfaturi pe iInternet, nu sunt avocați și nu cunosc  legislația în vigoare din SUA. Sfaturile lor, în mare parte, aduc daună și nu folos, ei nu riscă nimic, scriind câteva cuvinte pe forumuri, nu. Risca cel, ce le urmează sfaturile, riscă planurile și viitorul personal și a familiei lui.
Pentru a scrie acest articol, au fost consultate foarte multe surse  despre Green Card în Moldova și SUA.


Apropo, în America majoritatea  avocaților, care se ocupă de imigrare, cer pebtru serviciile lor juridice de la 2 000$ până la 6 000$. Da, ei vor obține  viza de imigrare pentru clientul lor, dar numai în cazul, când nu  sunt probleme cu cazierul juridic,  sau nu a avut probleme la calificarea în program.
Cu atât mai mult  nu ințeleg, de ce atâta zarvă împrejurul companiilor din Moldova, care se ocupă de imigrare - greencard.md, USAImmigration, care oferă tot așa gamă de servicii juridice, dar la un preț mult mai convenabil de 1399$, dar câte lucruri urăte si câte minciuni s-au spus despre ei.

Noi ne-am înregistrat prin intermediul lor, am depus ancheta pe site-ul acestei companii, și am vazut prețul serviciilor de la bun început. Deci, fiecare participant, care a facut acest pas prin greencard.md,  este de acord să achite această suma, nu? Atunci de ce atâta agresivitate, care e scopul negativismului la adresa lor?

Situația e foarte simpla:

Vrei să folosești serviciile? Plătește.
Nu vrei să suporți ceva cheltuieli? Fă singur, care e problema?
Site-ul oficial a loteriei Green Card - www.dvlottery.state.gov