mamaplus

Băiatul de 12 ani din Orhei, înjunghiat mortal de un adolescent, era singurul copil la părinți

-
//
20.01.2020

Omorul descoperit pe 19 ianuarie în municipiul Orhei, când un copil de 14 ani a înfipt cuțitul de cel puțin 12 ori într-un alt copil de numai 12 ani, a îngrozit toată țara. Minorul ucis din cauza unei console Xbox și descoperit duminică dimineață într-o clădire părăsită din oraș era singurul copil al familiei.

Amintim că presupușul ucigaș, un copil de 14 ani, și-a recunoscut vina și a spus că l-a înjunghiat de cel puțin 12 ori cu un cuțit de bucătărie pe băiatul de 12 ani, pentru că nu mai voia să-i întoarcă victimei o consolă Xbox.

UPDATE:
Minorul de 14 ani, învinuit de odioasă crimă din Orhei, va sta următoarele 30 de zile la Penitenciarul din Rezina. Decizia a fost luată în această dimineaţă de către magistraţii judecătoriei Orhei, care au admis recursul procurorilor.  

Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă până la 20 de ani de închisoare

Victima învăţa în clasa a VII-a, iar suspectul în clasa VIII-a, în aceeaşi şcoală. În această dimineaţă, profesorii împreună cu colegii de clasă ai victimei au ţinut un moment de reculegere. 

Diriginta victimei a spus сă elevul său era exemplar şi avea doar reuşite şcolare.

"Un elev sârguincios, un elev care frecventa școala, care respecta orarul şi programa lecțiilor. Vestea îndurerată am primit în dimineața zilei de duminică. Am primit noutatea foarte trist. Era un copil foarte sociabil, avea prieteni era un copil adecvat vârstei", a menţionat Elena Melnic, diriginta băiatul omorât.

Diriginta suspectului de 14 ani susţine că adolescentul este cuminte şi nimic din comportamentul său nu prevestea ceea ce urma să se întâmple.

Dânsul nu a manifestat un caracter agresiv față de colegi, față de profesori. Nu am depistat în urma lui un comportament agresiv sau violent în urma cărui aş putea să mă aştept la o aşa faptă groaznică. Avea prietenii şi poate şi îi are. Este sociabil, este dezvoltat", a explicat Berliba Zinaida, dirigintă băiatului suspectat de omor.

Directoarea instituţiei a mai spus că suspectul provine dintr-o familie normală în care nu se consumă alcool şi nu este violenţă în familie.