mamaplus

Bălțenii se pregătesc pentru Paștele Blajinilor. Cât costă pomenile

-
//
08.05.2024

În aceste zile se fac ultimele cumpărături pentru Paștele Blajinilor. Cele mai căutate produse în această perioadă sunt prosoapele, vesela și bomboanele sau biscuiții, care nu lipsesc în pomenile oferite la cimitir.

mamaplus

Chiar dacă sunt mulți cumpărători, comercianții din Bălți spun că aceștia sunt foarte reținuți și cumpără foarte puțin, transmite Tvn.md.

„Tare puțin cumpără, cumpără de tot puțin, eu cred că copeică nu ajunge la lume. Cumpără așa cât le trebuie, trei băsmăluțe, până la cinci șase așa, șervețele tot așa unul, două, trei, așa”, a spus o comerciantă.

Cumpărătorii spun că în acest an optează pentru mai puține pomeni, așa cum prețurile au crescut.

„Așa e obiceiul și cumpărăm după posibilități. Un ștergărel, un suvenir, o ceșcuță de exemplu. Când te duci la cimitir trebuie să te gândești la aceea că îți vizitezi rudele, iar cadourile nu prea au mare însemnătate”, a spus o femeie.

„Ei iată am cumpărat ștergare, am cumpărat niște ciorapi și farfurii, așa nu tare. Pentru că în primul rând de mult nu am fost la țară, dar nici nu prea multe rude deja avem, toți sunt plecați și nici nu ai așa, mergem doar într-adevăr să vezi mormântul ți să îți aduci aminte de răposați”, a spus o altă femeie.

În pieţe, un prosop costă între 15 și 300 de lei, iar prețul unei căni este, în medie, 20 lei.