Ce destinaţii aleg moldovenii pentru vacanța de vară? Oferte și prețuri!

Ce destinaţii aleg moldovenii pentru vacanța de vară? Oferte și prețuri!

-
//
25.05.2018

Deşi anul acesta costul foilor de odihnă în Bulgaria şi Turcia au crescut cu 10 la sută, acest lucru nu i-a speriat pe turişti, iar agenţiile nu duc lipsă de clienți. Grecia, Bulgaria şi Turcia rămân în continuare destinațiile preferate ale moldovenilor pentru odihna de vară. 

Ce destinaţii aleg moldovenii pentru vacanța de vară? Oferte și prețuri!

Mai mult, potrivit lor, numărul de turişti a crescut cu 15 la sută faţă de anul trecut. Rezervările pentru sezonul estival spre destinaţiile din cele trei ţări au început a fi făcute încă din septembrie anul trecut. 

O vacanţa de şapte zile cu transport şi cazare în Grecia costă cel puţin 99 de euro pentru o persoană. Pentru aceleaşi condiţii în Bulgaria, trebuie să scoateţi din buzunare 130 de euro. Iar pentru odihnă în Turcia cu zbor şi hotel de trei stele - all inclusive, portofelul se va goli cu 220 de euro pentru o persoană.

Agenţiile de turism au şi o explicaţie de ce se menţine această tendinţă în preferinţe deja de ani buni.

"Mentalitatea noastră din Republica Moldova nu este pentru a vedea tot timpul ceva nou. Şi dacă ai fost o dată mergi în fiecare an. Sau au fost prietenii, la recomandări", a declarat Ion Curmei, manager agenţie de turism.

"Zborurile sunt practic în fiecare zi, este comod ca preţ, este accesibil, iar turiştilor acest lucru le place", a zis Artiom Neaga, manager agenţie de turism. 

Și turiştii spun că aleg mai des aceste destinaţii pentru că preţurile sunt accesibile, dar şi pentru că este mai aproape.

"Eu de exemplu aş prefera să plec în Bulgaria. Pentru că e mai aproape de ţara noastră, nu necesită mari cheltuieli."

"Plec la mare în Grecia. - De ce în anume acolo? - Fiindcă de mult visez să ajung acolo." 

Operatorii spun că au şi oferte fierbinţi la care clientul poate economisi până la 20 de procente din sumă. Anul trecut peste 150 de mii de turişti moldoveni au ales litoralul din cele trei ţări.

Totuşi, sunt și din cei care sunt gata să dea o avere pentru a se odihni în ţări exotice precum Sri Lanka, Thailanda, Dubai, Egipt, Maldive, India şi Indonezia. Cea mai ieftină ar fi vacanţa în Egipt. Preţurile pornesc de la 200 de dolari pentru o persoană, dar cu 20 la sută mai puţin decât anul trecut. Cu 1400 de dolari mai scumpă este odihna în Maldive şi Thailanda.

Sursa: publika.md