Cele mai năucitoare parcuri acvatice din lume care merită să fie vizitate de turiști

Cele mai năucitoare parcuri acvatice din lume care merită să fie vizitate de turiști

-
//
02.09.2014

Tobogane de o înălțime amețitoare, spirale care par a fi imposibil de construit, valuri și râuri, vulcani, șerpi gigantici și peisaje pur și simplu uimitoare – am selectat pentru acest articol cele mai năucitoare parcuri acvatice din lume care merită să fie vizitate de turiști.

Parcul acvatic Wet'n Wild din Orlando, SUA

Acest parc acvatic și-a început activitatea încă la mijlocul anilor 1970, însă, până acum este considerat cel mai bun din America. Însăși denumirea sugerează în mod clar că aici distracțiile nu sunt destinate pentru cei slabi de fire. Cea mai mare atracție a parcului este toboganul de apă ”spălarea creierilor”, care are o formă extrem de complicată. Toboganul îi face să strige din răsputeri, inclusiv pe cei cărora le place riscul la nebunie. Alte atracții (care sunt peste 25 la număr), printre care tobogane și scrâncioburi, bazine cu valuri și curenți puternici, de asemenea, vă vor lăsa cu impresii.

Cele mai năucitoare parcuri acvatice din lume care merită să fie vizitate de turiști

Ocean Dome din Miyazaki, Japonia

În acest parc acvatic enorm, construit încă în anul 1993 pot încăpea zeci de mii de oameni concomitent. El este amplasat pe insula Kyushu și este inclus în cartea recordurilor Guiness ca fiind cel mai mare parc acvatic din lume. Acoperișul lui uimitor se deschide în zilele însorite și se închide în zilele cu vreme rea. Sub acoperiș, în afară de adevărata junglă tropică amenajată cu papagali și maimuțe, pentru amatorii de senzații tari sunt adevărate surprize: vă puteți da în tobogane enorme care trec între doi vulcani artificiali și care, de altfel, nu erup foc artificial. Păcat, însă, că deocamdată, parcul este închis pentru reconstrucție. Însă, factorii responsabili promit că acesta va fi curând redeschis și va uimi vizitatorii cu noi elemente.

Cele mai năucitoare parcuri acvatice din lume care merită să fie vizitate de turiști

Parcul acvatic Happy Magic Water Cube din Beijing, China

Una dintre cele mai spectaculoase clădiri construite pentru Olimpiada din 2008, care s-a desfășurat la Beijing. Acum, este greu de crezut că acest complex a fost prevăzut pentru activități serioase – competiții la înot. Este o adevărată minune inginerească (complexul acumulează apa de ploaie, se răcește și se încălzește, se apără de incendii și inundații). Autoritățile ar fi putut lăsa acest complex la dispoziția sportivilor, însă, au decis, într-un final, să-i dea o nouă viață transformându-l în parc acvatic fără analogii în întreaga lume. Astăzi, obiectul olimpic, proiectat de arhitectul cu renume mondial - Rob Leslie-Carter, reprezintă o feerie acvatică de excepție, invadată de lumină, efecte speciale, completată cu meduze enorme sub pod. Despre ce să mai vorbim, caracterul practic al chinezilor nu poate fi contestat. Ca și amploarea: suprafața parcului acvatic constituie 12.000(!) metri pătrați. Elemente similare, cu care este dotat complexul, nu pot fi găsite în întreaga lume. Tobogane foarte lungi, bazine enorme cu coborâșuri extreme ce oferă senzații plăcute și tari atât pentru adulți cât și pentru copii.

Cele mai năucitoare parcuri acvatice din lume care merită să fie vizitate de turiști

Water World din Heights, SUA

următorul în lista noastră este parcul acvatic cu denumire simplă Water World. El este situat circa la 10 mile de Denver. Parcul a fost inaugurat încă în anul 1979. Water World se întinde pe o suprafață de 67 de hectare și cuprinde mai mult de 50 de elemente, inclusiv, două piscine mari cu valuri. De altfel, anume aceste valuri este pe placul amatorilor de senzații extreme. În unele locuri, acestea nu cedează cu nimic în fața valurilor și furtunilor din ocean. Unii oaspeți vin aici cu surful pentru a-și încerca puterile în fața stihiilor artificiale. De asemenea, dacă vă pomeniți aici, încercați neapărat toboganul ”călătoria spre centrul Pământului”: călătoria printr-o peșteră acvatică și printre dinozauri, reprezintă în sine o distracție, adaugă emoții spiralele abrupte, aterizările imprevizibile și întâlnirea cu T-Rex la finalul călătoriei. Apropo, tot aici veți găsi montagne russe acvatic.

Cele mai năucitoare parcuri acvatice din lume care merită să fie vizitate de turiști

Chimelong Water Park din Guangzhou, China

Acum, să revenim în China și să ne amintim ce am vorbit despre proporții. Pentru că Chimelong Water Park este cel mai mare din Asia. Lui îi aparține recordul mondial la capitolul ”cei mai mulți oaspeți în aceeași zi”. Asta având în vedere faptul că parcul acvatic a fost vizitat de 35 000 de oameni timp de 12 ore. Și acesta nu este unicul record de care se învrednicește parcul acvatic: el de două ori a fost nominalizat ca fiind cel mai bun din lume: în 2007 și în 2014. Evident, acesta nu este cel mai important lucru. Importante sunt elementele – multe și spectaculoase – o bună parte dintre care îți taie răsuflarea. ”Super tornado”, ”Cupa hipopotamului”, ”Râul extrem”… Doar cei mai curajoși vizitatori cu nervii de fier se vor învrednici să încerce aceste creații ale inginerilor chinezi. Totodată, pentru cei care au reușit să se perie de rândurile interminabile și îmbulzeala în bazin – la Chimelong Water Park nu se întâmplă la fel.

Cele mai năucitoare parcuri acvatice din lume care merită să fie vizitate de turiști

Parc acvatic Serpentine din New Jersey, SUA

Vă este frică de șerpi? Dacă da, acest parc acvatic nu este pentru dumneavoastră. Pentru că una dintre principalele sale atracții este un tobogan imens în formă de cobră și care, de altfel, arată foarte natural. Toboganul acvatic ”Cobra regală” arată destul de mare și înfricoșător și ne întrebăm: de ce oare cei care vin aici vrea să zboare cu o viteză amețitoare prin interiorul unei reptile gigantice (înălțimea unui bloc cu cinci niveluri)? În afară de acesta, veți întâlni încă circa 20 de elemente care merită atenție. Uimitorul parc acvatic a fost parte a rețelei specializate de profil Hurricane Harbor și s-a deschis în anul 1995. Întregul complex își bucură vizitatorii cu senzații tari și diverse distracții extreme. De asemenea, varietatea este mare.

Cele mai năucitoare parcuri acvatice din lume care merită să fie vizitate de turiști