mamaplus

Copiii sub 11 ani nu ar trebui să aibă un telefon mobil

-
//
01.05.2024

Franța ar trebui să limiteze utilizarea smartphone-urilor și a rețelelor de socializare de către copii și adolescenți, a recomandat marți un grup de experți, numit de președintele Emmanuel Macron, pe fondul îngrijorării tot mai mari la nivel mondial cu privire la impactul negativ al acestora asupra minților tinere, relatează Reuters.

mamaplus

Copiilor sub 11 ani ar trebui să le fie interzis să aibă un telefon mobil, în timp ce utilizarea smartphone-urilor cu acces la internet ar trebui interzisă celor sub 13 ani, au scris aceștia într-un raport, transmite digi24.ro.

Aplicațiile de social media ar trebui interzise copiilor sub 15 ani, au adăugat ei, iar minorii de peste 15 ani ar trebui să aibă acces doar la platforme considerate „etice”. 

Legiuitorii ar fi însărcinați să decidă ce platforme ar putea fi considerate astfel. Dornic să își sporească sprijinul în scădere în sondajele de opinie, Macron s-a angajat în ianuarie să elaboreze o legislație mai strictă pentru a limita timpul petrecut de copii în fața ecranelor și utilizarea rețelelor de socializare. 

Eforturile sale reflectă neliniștea internațională tot mai mare a părinților, psihologilor și factorilor de decizie politică cu privire la faptul că noile tehnologii ar putea provoca mai mult rău decât bine asupra minților tinere, comentează Reuters. 

Anul trecut, medicul chirurg general al SUA a declarat că rețelele de socializare ar putea afecta profund sănătatea mintală a tinerilor și a cerut companiilor de tehnologie să protejeze copiii care se află în stadii critice de dezvoltare a creierului, notează Reuters. 

Grupul de experți, care a fost condus de neurologul Servane Mouton și de profesorul de psihiatrie Amine Benyamina și a inclus, de asemenea, experți în educație, drept și tehnologie, i-a prezentat marți concluziile sale lui Macron. 

În prezent, nu există un calendar pentru o nouă legislație și nu este clar în ce măsură aceasta ar urma recomandările experților. 

Grupul a declarat că orice măsuri viitoare ar trebui să se concentreze pe înăsprirea normelor pentru companiile din domeniul tehnologiei. „Acestea sunt cele care sunt principalele responsabile”, a declarat Mouton în cadrul unei conferințe de presă. 

Raportul a constatat, de asemenea, că timpul excesiv petrecut în fața ecranelor are un impact asupra somnului copiilor și este unul dintre factorii care determină obezitatea infantilă, în timp ce social media poate crește riscurile de anxietate și depresie.