mamaplus

Focar de COVID-19 la un liceu din apropierea Chișinăului

-
//
07.09.2020

La Liceul Teoretic Măgdăcești ar exista un focar de infecție cu virusul de tip nou. Despre asta a scris într-o sesizare pe Harta Corupției a portalului anticoruptie.md un grup de părinți. Aceștia sunt alarmați că instituția activează cu prezența fizică a elevilor în sala de clasă, chiar dacă reprezentanți ai administrației și ai corpului didactiv ar fi testați pozitiv la coronavirusul de tip nou.

Administrația liceului a negat că mai mulți profesori ar fi infectați și a acuzat fosta directoare a instituției, care a pierdut recent concursul pentru șefia liceului, că ar răspândi mesaje eronate. De partea cealaltă, fosta directoare a Liceului Teoretic Măgdăcești respinge acuzațiile. În sesizarea publicată pe Harta Corupției, părinții spun că sunt speriați, iar unii dintre ei chiar refuză să își aducă copiii la școală.

„A fost infectată doar directoarea interimară a LT Măgdăcești și, conform Protocolului, începând cu ziua de luni, 7 septembrie, deja a ieșit la serviciu. Până la ziua de vineri, 4 septembrie, șase elevi se aflau în autoizolare la domiciliu”, susține Ala Boșcanean, specialist principal în cadrul Secţiei inspectare şi evaluare a Direcției Educație Criuleni.

Boșcanean a infirmat că părinții refuză să aducă copiii la școală pentru că instituția nu ar fi un loc sigur. Ea sugerează că la mijloc ar fi un conflict de interese dintre fosta și actuala manageră a instituției de învățământ.

Medicul de familie din localitate, Nadejda Negură, a precizat că directoarea interimară a avut o formă ușoară de COVID-19.