Guvernul României va acorda Moldovei încă 5 mln euro pentru renovarea grădinițelor

Guvernul României va acorda Moldovei încă 5 mln euro pentru renovarea grădinițelor

-
//
23.09.2015

Încă 5 milioane de euro vor fi oferiți de către Guvernul României pentru reparația grădinițelor. Despre aceasta s-a anunțat în cadrul ședinței comune a celor două Executive de la Chișinău și București, notează UNIMEDIA.

Guvernul României va acorda Moldovei încă 5 mln euro pentru renovarea grădinițelor

Tot în cadrul ședinței comune, care are loc astăzi la Constanța, Guvernul de la București a mai acordat un împrumut rambursabil de 150 mln euro pentru plăți bugetare.

Potrivit ordinii de zi, cele două Executive vor aborda subiecte referitoare la proiecte energetice și de interconectare a sistemelor de transport de gaze naturale, dar și de finalizare a proiectului de reconstrucție a clădirii Parlamentului, notează UNIMEDIA.

Oficialii vor discuta și despre rezultatele implementării Acordului de Asociere cu UE, problemele pe care le întâmpină Moldova la acest capitol și căile de soluționare.

Și Sala cu Orgă, Muzeul de Arte din Chișinău și Teatrul B.P. Hașdeu din Cahul vor fi în vizorul autorităților. Aceștia vor discuta despre perspectivele de reabilitare a acestor obiective culturale.

Un alt punct pe ordinea de zi este procesul de reformă a Armatei Naționale și semnarea unei înțelegeri între ministerele Apărării de la Chișinău și București, privind standardele de modernizare a acesteia.

Va mai fi discutată construcția și reabilitarea unor poduri peste Prut, dar și dotarea cu echipament tehnic medical a Spitalului Oncologic. Pe ordinea de zi mai figurează subiecte ce țin de colaborarea în domeniul protecției mediului, muncii și tineretului și sportului.

Sursa: Unimedia