Numărul persoanelor care suferă de alergii creşte în luna mai, susţin specialiştii

Numărul persoanelor care suferă de alergii creşte în luna mai, susţin specialiştii

-
//
07.05.2018

Numărul adresărilor la medic a minorilor, dar şi a adulţilor care suferă de diverse tipuri de alergii, creşte tradiţional în luna mai, când pe străzile capitalei apare puful de plopi şi în pieţe se vând căpşuni, cireşe şi castraveţii. Afirmaţia a fost făcută pentru MOLDPRES de şeful Secţiei alergologie din cadrul Institutului Mamei şi Copilului, Tatiana Gorelco.

Numărul persoanelor care suferă de alergii creşte în luna mai, susţin specialiştii

Potrivit sursei citate, numărul persoanelor care suferă de diverse tipuri de alergii a crescut în ultimii ani, de vină fiind mai mulţi factori printre care şi schimbările climatice.

“Tradiţional temperaturile de vară aduc cu ele şi o sporire a adresărilor la medic cu diverse tipuri de alergii.  Cele mai frecvente sunt alergiile la polen, la puful de plopi, dar şi cele alimentare, provocate în mare parte de fructele de sezon. În prezent în Secţia de alergologie avem internaţi 15 micuţi, însă numărul consultaţiilor oferite de specialiştii noştri este mult mai mare”, a spus Gorelco.

Specialistul a venit şi cu o serie de recomandări pentru persoanele alergice la polen dar şi la puful de plopi: în caz de apariţie a simptomelor de alergie să se evite autotratamentul, de asemenea, nu sunt recomandate plimbările în orele dimineţii când concentraţia de puf şi polen este sporită, ferestrele caselor trebuie să fie dotate cu plase cât mai dese, iar după fiecare ieşire, persoanele ce suferă de alergii trebuie să îşi schimbe hainele şi să facă duş.

Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, pe glob, peste 220 de milioane de persoane suferă de o formă de alergie. Conform estimărilor Academiei Europene de Alergie şi Maladii Imunologie, prevalența alergiei alimentare s-a dublat în ultimii zece ani, iar la nivel european, numărul celor care suferă de alergie alimentară depășește 17 milioane.

Sursa: moldpres.md