mamaplus

O cântăreață a decedat din cauza COVID-19 la câteva zile după ce a născut

-
//
10.08.2021

Siti Sarah Raisuddin, cântăreață populară din Malaezia a murit din cauza virusului COVID-19, la doar câteva zile după ce a născut un băiețel – al patrulea copil. Moartea acesteia survine în momentul în care Malaezia a relaxat marți, 10 august, restricțiile COVID pentru cei vaccinați complet împotriva virusului, chiar dacă țara trece prin cel mai grav val de infectări, scrie BBC.

În momentul în care era gravidă în opt luni, femeia a fost indusă în comă medicamentoasă, astfel încât bebelușul ei să poată fi adus pe lume prin cezariană. Copilul a fost salvat, deși femeia nu a apucat să-l țină în brațe niciodată.

Potrivit BBC, soțul cântăreței a spus că a vorbit cu soția sa printr-un apel video și aceasta avea lacrimi în ochi. „Este ca și cum ar fi înțeles ce îi spunem”, a spus comediantul Shuib Sepahtu reporterilor locali„Doar că va fi cu adevărat o provocare pentru mine să dau vestea celor trei copii ai mei despre moartea mamei lor”.

Pe lângă nou-născut, cuplul are trei copii mai mari cu vârsta cuprinsă între șase și 10 ani.

Întreaga familie a fost testată pozitiv la COVID-19 pe 25 iulie. În zilele următoare, Siti Sarah a distribuit videoclipuri pe contul ei de Instagram cu copiii ei plângând după testele COVID, pe care le descrisese ca fiind greu de urmărit.

Moartea Siti Sarah vine în momentul în care Malaezia a relaxat marți, 10 august, restricțiile COVID pentru cei vaccinați complet împotriva virusului, chiar dacă țara trece prin cel mai grav val. Ușurarea regulilor – care permite rezidenților vaccinați o mai mare marjă de manevră pentru călătorii, sporturi și mese – a fost întâmpinată cu reacții mixte, scrie BBC.

Luni, 9 august, Malaezia a înregistrat 17 236 de infecții cu COVID-19 și 212 de decese, ceea ce a ridicat numărul decedaților din țară la 10 961 de persoane.

Malaezia are o populație de 31,95 milioane de oameni. Până acum au fost vaccinați împotriva noului coronavirus aproximativ 27,5% din populație.

mamaplus