mamaplus

O grădiniță din Capitală se extinde cu sprijinul oferit de către UNHCR

-
//
21.12.2023

Primăria municipiului Chișinău informează că Grădinița nr. 141, situată pe strada Sarmizegetusa, 39/3, din Capitală, se extinde cu o grupă de creșă cu o capacitate de 20 de copii, cu sprijinul financiar oferit de către UNHCR, în contextul depășirii crizei refugiaților.

mamaplus

Potrivit reprezentanților Primăriei, având în vedere că în grădinițele din Capitală sunt înregistrate peste 8.000 de cereri în așteptare pentru copiii cu vârsta cuprinsă între zero și doi ani, extinderea grupelor de creșă în instituțiile de educație timpurie municipale rămâne a fi un obiectiv și o prioritate pentru Primăria Chișinău, transmite Știri.md. 

Mai mult, numărul copiilor refugiați din Ucraina înscriși în instituțiile de educație timpurie din Chișinău este în creștere, iar în acest context, ajutorul financiar pentru reabilitarea edificiilor, dar și dotarea lor este unul absolut indispensabil pentru municipalitate.

Viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici, împreună cu partenerii de la UNHCR au efectuat o vizită de monitorizare a lucrărilor de reparație capitală a spațiilor unde urmează a fi deschisă grupa creșă.

Potrivit datelor statistice, în grădinițele municipale sunt încadrați la zi 267 de copii refugiați din Ucraina.