mamaplus

O profesoară a fost concediată după ce a tăiat unghiile elevelor cu o foarfecă mare

-
//
15.12.2021

O profesoară le-a tăiat unghiile elevelor de clasa a X-a folosind de o foarfecă mare. Profesoara a invocat că elevele erau în practică și există anumite reguli impuse de vestimentație dar și aspect, ca, de exemplu, unghii tăiate și îngrijite. Întâmplarea a ajuns la „urechile” Inspectoratului Școlar, dar și ale liceului de la părinți, care au relatat ce le-au spus copiii. Cazul a avut loc la Colegiul Comercial Carol I din municipiul Constanța, România.

Acțiunea profesoarei nu a rămas fără ecou. Inspectorul general a solicitat conducerii unității de învățământ ca profesoara să nu mai predea acolo. 

Potrivit unor surse neoficiale, la ședințele cu părinții li s-a cerut acestora să nu le mai permită fetelor să poarte unghii mari, dar elevele nu s-au conformat. Așa se face că la o clasă de a X-a care își desfășura activitatea de practică într-o unitate alimentară, profesoara, nemulțumită de faptul că unele fete aveau unghiile prea lungi le-a tăiat cu foarfeca.

Au fost sesizate conducerea școlii și Inspectoratul Școlar.

„În primul rând, m-am asigurat că respectivul cadru didactic, care era angajat la plata cu ora, nu mai predă vreo oră în școală. Ceea ce s-a întâmplat de ieri. În al doilea rând, am solicitat ca în cel mai scurt timp să ne fie comunicat rezultatul anchetei disciplinare“, a precizat Sorin Mihai, inspectorul general al ISJ Constanța.