mamaplus

Povestea unei bătrâne din Ungheni care își crește cei 4 nepoți cu o pensie de 1.500 de lei

-
//
07.11.2023

O bătrână din Ungheni s-a pomenit să crească singură, din propria pensie mică de 1.500 de lei, patru nepoți cu vârstele cuprinse între 13 și 4 ani.

mamaplus

Într-o ediție a emisiunii „Femeile nu tac” cu Adrian Prodan, doamna Zinaida a povestit cum îi crește pe cei patru băieței, dar și despre mama iresponsabilă a copiilor, transmite Știri.md.

„Eu nu știu unde e mama lor. Eu singură îi cresc, nu pot să-i dau nimănui, sunt ai mei, îi cresc de mici. 

Mama lor i-a lăsat acasă și a plecat, nu i-a adus la mine. Când am auzit că a plecat imediat ne-am dus să-i luăm ca să nu îi ducă la casa de copii”, povestește bătrâna.

Nora doamnei Zinaida era căsătorită cu fiul femeii, însă după o ceartă, aceasta l-ar fi părăsit.

„Fiul meu lucra în Franța. Când s-a întors acasă ea era încuiată în casă și stătea în telefon. El îi trimitea bani și ea cheltuia foarte mult, a cheltuit 13.000 de euro. Nici nu știu pe ce îi cheltuia. Îmi spunea că i-a băut, deși ea nu servea”, mai spune femeia.

Pe lângă toate acestea mama băieților nici nu prea avea grijă de propriii copii: „Ei veneau de la școală la mine și mă întrebau ce mâncare am. Îi hrăneam cu ce aveam și apoi se duceau acasă. Ei singuri făceau focul în casă, seara dacă mai vroiau să mănânce își mai făceau ceva, ei aduceau și apă de la fântână”.

Bătrâna a mai mărturisit că nora sa, în acești 12 ani de căsnicie cu fiul său, des îl înșela.

„Ea a plecat la Caracui cu un copil, unul l-a lăsat la mine, dar când s-a întors avea deja doi în brațe.

Ea dacă a știut că nu va avea grijă de copii, de ce i-a mai făcut? Ea nici nu poate fi numită mamă. Nici nu știu unde se află acum. O singură dată a fost de când a plecat în luna aprilie pentru a semna ca să ne lașe copiii în grija noastră. chiar dacă ar veni să îi ceară eu nu i-aș da înapoi. Copiii nici nu întreabă de ei”, mărturisește femeia.

Băieții la rândul lor spun că nu mai țin minte când au văzut-o ultima oară pe mama lor: „Nu ne este dor, ea ne-a lăsat și s-a dus. Când era se comporta cu noi foarte rău, vorbea prostii, ne bătea cu cureaua, dacă spuneam cuiva că ne bate atunci ne lovea și mai tare. Nici mâncare nu făcea, făceam doar noi”, a spus Petrică, băiatul cel mai mare.