mamaplus

Servicii inovatoare în bibliotecile din Capitală

-
//
15.02.2023

Municipalitatea vine cu noi investiții în tehnologizarea bibliotecilor publice. Primăria Chișinău a cumpărat un lot de echipament tehnic, ce va fi distribuit în toate cele 27 de filiale ale Bibliotecii Municipale ”Bogdan Petriceicu Hasdeu”, scrie goodnews.md.

mamaplus

”Suma totală alocată de Primăria Capitalei pentru utilaje și dispozitive se ridică la peste 700 de mii de lei. Printre echipamente se numără 25 de computere pentru activitățile bibliotecarilor, un scaner pentru digitizarea cărților, 17 camere web pentru activitățile online, 18 căști pentru vizitatori, patru aparate foto și 10 trepiede necesare pentru realizarea reportajelor de la evenimentele organizate de bibliotecă și șapte boxe care vor fi utilizate în cadrul activităților cu publicul”, a scris edilul Ion Ceban pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

În octombrie 2022, Biblioteca ”Bogdan Petriceicu Hasdeu” a împlinit 145 de ani de la fondare. În cele 27 de filiale din toate sectoarele Capitalei activează peste 350 de bibliotecari. În 2022, biblioteca a înregistrat o creștere semnificativă a programelor și serviciilor de bază. De asemenea, în cadrul Strategiei de Dezvoltare 2030 a municipiului Chișinău, instituția este încurajată să susțină crearea serviciilor inovative, a produselor creative și a managementului intern bazat, în special, pe digitizare.