Un băiat de 14 ani, abuzat sexual de un om de afaceri

Un băiat de 14 ani, abuzat sexual de un om de afaceri

-
//
26.09.2017

Inspectoratul General al Poliției în comun cu Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale a făcut public un caz de abuz sexual cu implicarea a doi bărbați de 40 și 45 de ani și a unui băiat de 14 ani. Potrivit oamenilor legii, directorul unui gimnaziu internat din Capitală a aranjat întâlnirea băiatului cu abuzatorul - un om de afaceri moldovean, încă acum doi ani. Cei doi riscă acum ani grei de pușcărie și chiar detenție pe viață. 

Un băiat de 14 ani, abuzat sexual de un om de afaceri

Potrivit oamenilor legii, omul de afaceri a „selectat” un copil aflat sub tutela unei instituții de stat din Capitală. Directorul acestui gimnaziu internat a facilitat cunoștința cu băiatul de 14 ani. După ce cei doi au făcut cunoștință, abuzatorul a început a-l plimba pe băiat prin Chișinău, îi dăruia cadouri, iar apoi a luat un apartament în care a început a locui cu copilul, abuzându-l sexual. 

Pe 18 septembrie, polițiștii au efectuat percheziții acasă la abuzator, la gimnaziu și la domiciliul directorului. Ambii au fost reținuți și arestați pe 30 de zile. Abuzatorul are 40 de ani, iar directorul - 45. Ultimul a activat în domeniul educației timp de 20 de ani.

Informația despre caz a parvenit de la Centrul de Combatere a Traficului de persoane. Oamenii legii menționează că acum băiatul se află într-o stare stabilă, după numeroase sesiuni psihologice.

Procurorii precizează că în anii 2009-2011, unii elevi ai aceluiași gimnaziu au fost torturați și maltratați la indicația directorului sau de către el. Aceste rele tratamente erau „pedepse” pentru nereușitele academice ale copiilor.

Sursa: Agora.md