mamaplus

Un profesor din Chișinău a deschis o ,,școală” gratuită de matematică pentru copii

-
//
03.10.2023

În Chișinău activează o „școală” gratuită de matematică, pentru copiii pasionați de cifre. Ideea aparține profesorului Alex Leahu.

mamaplus

Dascălul speră că gestul lui va fi o adevărată motivare pentru alții și va atrage atenția tinerilor specialiști.

”Oricând poți să încerci să faci lucrurile altfel”, spune Alex Leahu, transmite jurnaltv.md.

Alex Leahu, profesor de matematică: „Eu cînd am venit la Chișinău și am lucrat un pic profesor de matematică la un liceu, aveam clasa de a VII-a, unde am simțit pe pielea mea cum copii nu primesc suficient de mult cît ar putea. Cumva m-am gîndit că e timpul ca să ofer ceva anume copiilor acești care le place matematica și ar putea să facă un pic mai mult de cît o fac.”

Ideea de a face ore gratuite de matematică o avea de mai mult timp. Inițial, voia să formeze o singură clasă de a V-a, cu 20 de copii. Dar numărul doritorilor a fost mai mare și învățătorul a decis să facă trei clase. Cursurile pentru acești copii se desfășoară în fiecare weekend, în format offline.

„Dacă copilul vrea la baie sau să iasă, apoi el ridică așa cu mîinile și el trebuie să prindă privirea mea că eu l-am văzut, că el m-a anunțat că se duce, fără să aștepte confirmare. De exemplu am predat ceva și ei au înțeles sau nu au înțeles trebuie toți să facă așa. Și încerc să îmbin și chestii de genul acesta, dar și matematică așa mai serioasă un pic, pentru că la copii aceștia nu ai nevoie de ditamai metodologie”, spune profesorul.

„Am avut puterea asta de observație, că deja erau deja 40 de aplicări și am decis deodată să fac două clase. La a doua grupă au venit 15 copii, în loc de 20 și zic hai să mai deschid odată aplicările și tot așa, cînd m-am trezit erau peste 70 de și zic să fac trei clase.”

Lecțiile pe care le face Alex cu elevii din clasa a V-a sunt gratuite, acesta afirmă că simte că trebuie să ofere ceva în univers.