Însărcinată la volan: 7 sfaturi importante pentru șoferițele aflate într-o ipostază mai delicată

Însărcinată la volan: 7 sfaturi importante pentru șoferițele aflate într-o ipostază mai delicată

-
//
01.06.2016

Apropierea venirii pe lume a unui copil impune întotdeauna o mulțime de pregătiri. Deși, în timpul sarcinii, majoritatea mamelor se gândesc cum să-și protejeze copilașul – de la regimul alimentar până la condițiile casnice – multe uită de regulile de conducere în timpul sarcinii. Fiți atente: nu vorbim acum despre faptul dacă femeia însărcinată are voie să conducă, ci despre regulile de securitate pe care trebuie să le respecte aceasta. 

Însărcinată la volan: 7 sfaturi importante pentru șoferițele aflate într-o ipostază mai delicată

1. Reglați oglinzile

La sigur că nu veți uita să reglați bancheta conform dimensiunii burticii, dar puteți uita să reglați oglinzile. Dacă ați mișcat puțin bancheta înapoi, unghiul de vedere s-a schimbat, de aceea nu uitați să reglați și oglinzile.  

2. Lăsați hainele groase

Ca să fiți sigure că centura de siguranță vă poate proteja la maximum atât pe dumneavoastră, cât și pe copil, înainte de a prinde centura de siguranță, dezbrăcați-vă de hainele mai groase și de exterior.   

3. Folosirea corectă a centurii de siguranță

Femeile însărcinate trebuie să aibă grijă ca partea orizontală a centurii să fie poziționată sub burtică, ca să nu incomodeze sau să apese asupra ei. Partea oblică trebuie poziționată pornind de la umăr, trecând diagonal peste piept (printre sâni), într-o parte, fără a prinde burtica.

4. Mișcați scaunul în spate

Străduiți-vă să vă așezați cât mai departe de volan, pe cât este posibil. Interesați-vă dacă puteți regla nivelul pedalelor – aceasta permite unei femei mai scunde să se poziționeze mai departe de perna de siguranță, dar să ajungă la frână și la pedala de accelerație.

5. Planificați-vă traseul

Chiar dacă sunteți asemenea unei busole, în timpul sarcinii puteți pierde din exactitate. Introduceți destinația în GPS sau în telefon înainte de plecare, pentru a nu devia de la traseu.    

Însărcinată la volan: 7 sfaturi importante pentru șoferițele aflate într-o ipostază mai delicată

6. Stări de vomă

Mai groaznică decât toxicoza matinală poate fi starea de vomă în timp ce te afli la volan. Nu contează dacă ați avut aceste probleme mai înainte sau au apărut odată cu sarcina, protejați-vă de această neplăcere. Cumpărați-vă o brățară specială sau drajeuri speciale și păstrați-le la îndemână. 

7. Țineți cont de factorii care pot distrage atenția

Dacă e vorba de a doua sarcină, trebuie să vă reobișnuiți să conduceți având burtică, dar și să aveți grijă de „factorul” așezat pe scaunul din urmă, care vă poate distrage atenția. Pentru că, în loc să fiți atentă la drum, trebuie să verificați dacă micuțul se simte bine. Nu vă faceți griji pentru copil când vă aflați la volan – se află în scăunelul pentru mașină, pe care nu în zădar l-ați cumpărat!

Sursa