Gustare „Căpşunică”

Gustare „Căpşunică”

-
//
26.05.2016

Combinaţia delicioasă dintre hering, cartofi şi sfeclă se întâlneşte, de cele mai multe ori, în bine cunoscuta şubă – salată rusească de hering. Dacă vreţi însă să înfrumuseţaţi masa de sărbătoare, puteţi înlocui acest fel de mâncare cu gustărica „căpşunică”, care constă din aceleaşi ingrediente, dar arată foarte spectaculos!

Gustare „Căpşunică”

MOD DE PREPARARE  

1. Fierbeţi sfecla şi cartofii, răciţi-le şi curăţaţi-le de coajă.

2. Daţi printr-o răzătoare mică sfecla roşie, iar cartofii pasaţi-i.

Gustare „Căpşunică”

3.  Curățați heringul de oase şi piele. Tăiaţi fileul cubuleţe mici. Amestecaţi peştele cu ceapa tăiată mărunt şi mărarul tocat.

Gustare „Căpşunică”

4. Formați din compoziţia de cartofi şi sfeclă turtiţe nu prea mari, puneţi în mijloc o linguriţă din amestecul de peşte şi ceapă şi le modelăm sub formă de con (căpşunele).

Gustare „Căpşunică”

5. Pregătiţi un sos din sucul de lămâie şi uleiul de măsline şi stropiţi toate „căpşunele” pregătite. Presăraţi-le cu susan, iar din pătrunjel aranjaţi-le codiţe! Poftă mare! 

Gustare „Căpşunică”

Gustare „Căpşunică”

Sursa