Miel cu gutuie

Miel cu gutuie

-
//
14.11.2016

Mielul cu gutuie este cel mai ușor de pregătit într-o oală multifuncțională, dar dacă nu aveți una, puteți folosi un ceaun sau o cratiță cu fundul gros.

Miel cu gutuie

INGREDIENTE

  • 500 g de miel
  • 2-3 gutui
  • 1 ceapă
  • 2 linguriță de dracilă
  • 1 linguriță de paprică
  • 1 linguriță de chimion
  • sare
  • ulei

MOD DE PREPARARE

1. Tăiați carnea de miel în bucățele nu prea mari și prăjiți-le în ulei la regimul „Prăjire”.

Miel cu gutuie

2. Tăiați ceapa și adăugați-o la carne împreună cu dracila și condimentele, prăjiți alte câteva minute, amestecând.

Miel cu gutuie

3. Curățați gutuile, îndepărtați cotorul și tăiați-le bucățele.

Miel cu gutuie

4. Puneți gutuile în oală, sărați și amestecați. Adăugați puțină apă, închideți capacul oalei și gătiți la regimul „Înăbușire” timp de 45 de minute.

Miel cu gutuie

5. Carnea este gata! Ca garnitură pentru mielul cu gutuie puteți servi orez sau cartofi fierți.

Miel cu gutuie

Sursa