Supă de roșii cu carne tocată și ciuperci

Supă de roșii cu carne tocată și ciuperci

Această supă aromată amintește puțin de chili, însă nu este chiar atât de iute. Și se servește cu mozarella rasă, care se topește deasupra supei fierbinți.

Supă de roșii cu carne tocată și ciuperci

MOD DE PREPARARE

1. Tocați mărunt ceapa, usturoiul, țelina și baconul. Tăiați felii subțiri ciupercile, dați mozarella printr-o răzătoare mare, iar parmezanul – prin una mică. Încălziți într-o cratiță, la foc mediu, 1 lingură de ulei. Adăugați ceapa, țelina, baconul și prăjiți, amestecând, 3-4 minute.

Supă de roșii cu carne tocată și ciuperci

2. Adăugați usturoiul și ierburile de Provence, căliți, amestecând, încă jumătate de minut. Adăugați carnea tocată și prăjiți până când aceasta se închide la culoare.

Supă de roșii cu carne tocată și ciuperci

3. Adăugați roșiile pasate, împreună cu sucul lor, precum și bulionul sau apa.

Supă de roșii cu carne tocată și ciuperci

4. Aduceți la fierbere, condimentați, după gust, cu sare, zahăr și piper. Reduceți focul la minimum și fierbeți supa timp de 20 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, adăugați ciupercile.

Supă de roșii cu carne tocată și ciuperci

5. Cu 5 minute înainte de a lua de pe foc, adăugați parmezanul ras. Presărați busuiocul tăiat mărunt, amestecați și închideți focul. Înainte de servire, puneți în farfurii mozarella rasă.

Supă de roșii cu carne tocată și ciuperci

Sursa