200 de familii au rămas pe drumuri în urma unei escrocherii cu mansarde

200 de familii au rămas pe drumuri în urma unei escrocherii cu mansarde

-
//
04.11.2014

Ancheta pornită în cazul celor 200 de familii din capitală rămase pe drumuri, după ce au fost înșelate de șefii unei firme de construcții, bate pasul pe loc. La mai bine de jumătate de an de la denunțarea escrocheriei, oamenii susțin că nu și-au găsit dreptatea și că autoritățile nu întreprind nimic în acest sens.

200 de familii au rămas pe drumuri în urma unei escrocherii cu mansarde

Cazul a ieșit la iveală încă în luna mai curent, atunci cînd șefii firmei responsabile de construcția mansardelor promise au dispărut cu 60 de milioane de lei. Oamenii încheiaseră un contract cu firma respectivă încă în anul 2012, iar locuințele urmau a fi date în exploatare în primăvara anului 2013, lucru care nu s-a întîmplat. În medie, pentru apartamente oamenii au plătit între 19 și 25 de mii de euro.

„Am investit și am fost păcăliți. În aceste nenorocite contracte s-au strecurat foarte multe erori voite și nevoite, care ne paralizează. Sîntem practic dezarmați. Eu personal am înaintat procurorului o sesizare și aștept de mai bine de jumătate de an un răspuns. Sîntem 200 de oameni care au investit ultimii bani. Lucrurile sînt deosebit de alarmante, birocrația, funcționarii noștri au niște maniere de îți vine să pleci de-aici”, a menționat unul dintre clienții firmei de construcții, Nicolae Pojoga.

Potrivit spuselor oamenilor, ancheta în acest caz este tergiversată intenționat, întrucît compania de construcții vizată ar fi protejată de autorități. Precizăm că firma respectivă construieşte mansarde în 20 de blocuri din Chişinău.

Sursa