Ambasada Ungariei la Chişinău va elibera şi vize în Franţa

Ambasada Ungariei la Chişinău va elibera şi vize în Franţa

-
//
10.06.2016

Centrul unic de eliberare a vizelor pe lîngă Secţia Consulară a Ambasadei Ungariei în Moldova de la 1 iulie va începe să acorde şi vize în Franţa.

Ambasada Ungariei la Chişinău va elibera şi vize în Franţa

Şeful secţiei consulare, Gyula Levente Sass, a spus joi, într-o conferinţă de presă, că "la 1 iulie Franţa se va alătura listei statelor spre care centrul acordă vize".

Potrivit spuselor sale, "în anul 2013 18 mii cetăţeni au depus cereri de obţinere a vizei, în 2014 - 5 mii, 2015 - 1 mie, iar în prezent au fost recepţionate circa 300 cereri".

"Circa o jumătate din populaţia Moldovei încă deţine paşapoarte simple, nu biometrice. În legătură cu aceasta ei nu pot beneficia de regimul liberalizate de vize în state UE şi altele. Cel mai des vizele sînt solicitate de pensionari sau diferite delegaţii, studenţi", a spus diplomatul.

Oficialul a remarcat, de asemenea, creşterea cererilor de vize din partea locuitorilor Transnistriei.

"Perioada de perfectare a actelor durează pînă la 10 zile şi poate fi prelungită pînă la 30 de zile, dar, de regulă, centrul oferă cetăţenilor un răspuns în decurs de cinci zile", a spus şeful secţiei consulare.

Consulul Franţei în Moldova, Bernard Etinof, a spus că "Ambasada Franţei în Romînia va acorda pe termen lung, iar Consulatul Franţei în Moldova vize pe termen scurt".

Diplomatul a menţionat că "în Romînia se vor acorda vize de tip D, iar în Moldova de tip C".

Consulul speră că "nu se va pierde din calitatea serviciilor".

Centrul unic de eliberare a vizelor s-a deschis în Moldova în primăvara anului 2007. Acum la centru sînt perfectate vize pentru cetăţenii Moldovei în 17 ţări.

Sursa: infotag.md