Astăzi este Sfântul Atanasie. Ce nu ai voie să faci în această zi

Astăzi este Sfântul Atanasie. Ce nu ai voie să faci în această zi

-
//
31.01.2018

Sfântul Atanasie cel Mare a fost cel de-al 20-lea episcop al Alexandriei şi rămâne unul dintre cei mai mari teologi ai creştinătăţii.

Astăzi este Sfântul Atanasie. Ce nu ai voie să faci în această zi

Născut în 296, el este numit “campion al ortodoxiei” în lupta sa de o viaţă împotriva arianismului. Această erezie, propagată de un preot din Alexandria pe nume Arie, a pus la îndoială dumnezeirea Mântuitorului Hristos, spunând că Acesta a fost creat, deci este inferior Tatălui. Arianismul a fost condamnat la Sinodul I Ecumenic de la Niceea şi de Sinodul al II-lea de la Constantinopol. De cinci ori Atanasie a fost exilat pentru apărarea credinţei în dumnezeirea lui Hristos. În timpul vieţii sale s-a bucurat de 10 ani de relativă pace – atunci a scris multe dintre operele sale şi a propovăduit credinţa cea adeăvărată în eparhia sa. Lucrările sale sunt polemice, împotriva diferitelor aspecte ale arianismului.

Ce nu poți face în această zi:

Nu arunca gunoi după apusul soarelui. Se crede că anume lângă urna cu gunoi stau forțele necurate, care se activează după miezul nopții.

Nu te uita în oglinda spartă. Strămoșii noștri au crezut că oglinda reflectă sufletul omenesc. Și toate distorsiunile, zgârâieturile și fisurile îți pot răni sufletul.

Nu mânca cu un cuțit. Cuțitul nu este un tacâm, ci un instrument. Și interacțiunea directă cu o astfel de unealtă intensifică energia agresivă și de luptă într-o persoană.

Nu găti, dacă ești într-o stare proastă. Mâncarea este foarte susceptibilă la energia bucătarului. Deci, în procesul de gătit, poți încărca mâncarea, fără să vrei, cu energie negativă. De aceea, în timpul gătitului trebuie să arunci toate gândurile și să te concentrezi asupra procesului.

Sursa: Mamaplus.MD