mamaplus

Cea mai simplă metodă pentru a afla dacă un copil este deshidratat

-
//
25.08.2023

Nu doar la copii se aplică această strategie, ci și la adulți. Este cea mai simplă metodă pentru a afla dacă ești deshidratat. Deoarece căldurile extreme se prelungesc și copiii sunt încă în vacanță ar fi bine să știți dacă starea de hidratare este cea potrivită.

mamaplus

Pediatrul Mihai Craiu a explicat pe pagina de socializare Spitalul virtual pentru copii modul în care îți dai seama dacă copilul nu a consumat un nivel optim de lichide, scrie adevarul.ro.

"O modalitate simplă de evaluare a stării de hidratare este reprezentată de aprecierea culorii unui eșantion de urină. Strategia poate fi aplicată și la adulți. Atașez o imagine dintr-un site educațional din Australia. Acești profesioniști chiar sunt experți în heshidratare.

mamaplus

Un copil sănatos care nu primește suplimente alimentare sau mâncăruri având coloranți naturali sau artificiali ar trebui să aibă urina foarte deschisă la culoare. În imagine vedeți culoarea normală (în dreptul cifrelor 1-3). Între 4 și 6 este aspectul urinii în cazul deshidratărilor ușoare. Culoare foarte închisă (7 sau reprezintă deshidratare severă. Dacă observați o urină închisă la culoare, fără alte semne de boală, dați un pahar de apă, ceai, compot, orice vrea să bea un școlar. Iar sugarul trebuie pus la sân. Nimic nu este mai bun decât laptele matern Și nu stați expuși direct la razele solare la orele prânzului!:, a scris medicul.

Excesul de grăsime duce la indigestie

În perioada verii, când căldura ne dă mari bătăi de cap trebuie să evităm alimentele sărate. Aceasta este o mare greșeală pe care care o fac mulți oameni, fără să știe. Pericolul la care se expun este uriaș: deshidratarea. Nutriționistul Mihaela Bilic a spus care sunt alimentele de care nu trebuie să ne apropiem:

"Evitați produsele cu conținut crescut de sare, întrucât acestea cresc riscul de deshidratare: mezeluri și brânzeturi, sosuri, produse ultra procesate, ronțăieli de tipul chipsuri sau sticksuri, migdale și alune. Excesul de grăsime poate duce la indigestie, așa că evitați prăjelile, tochiturile și produsele gătite pane. Nu în ultimul rând, atenție la dulciuri! Conțin grăsimi și zahăr din belșug, care afectează și silueta, și sănătatea. Consumați fructe și înghețată, sunt cel mai echilibrat desert".