mamaplus

Clasele cu program prelungit rămân a fi funcționale

-
//
05.01.2024

Municipalitatea anunță că și în continuare, conform actelor normative în vigoare, clasele cu program prelungit rămân a fi funcționale.

mamaplus

De asemenea, responsabilii administrației publice locale menționează că deputatul Gaik Vartanean va înregistra săptămâna viitoare în Parlament un proiect de lege pentru alocarea surselor financiare pentru funcționarea grupelor cu regim prelungit, pentru instituțiile educaționale din toată țara, inclusiv municipiul Chișinău, transmite IPN.

Direcția generală educație, tineret și sport a creat grupul de lucru care la rândul său urmează să elaboreze un nou mecanism de funcționare a grupelor cu program prelungit, dar și a altor activități educaționale post program școlar în baza actelor normative în vigoare.

Municipalitatea acuză autoritățile centrale de atitudine discriminatorie în ceea ce privește alocarea surselor financiare din bugetul public. 

„În ultimii ani, povara financiară asupra bugetului municipal Chișinău depășește suma de 1,3 miliarde de lei, lucru care se întâmplă ca urmare a diverselor decizii privind delegarea de competențe financiare suplimentare de către stat, prin intermediul Parlamentului, fără a se aloca și resursele financiare Primăriei Chișinău, necesare pentru acoperirea costului acestui exercițiu de competență delegată, dar și a cheltuielilor suportate de municipalitate, în lipsa posibilității de rambursare sau acoperire a acestora”, a declarat pentru presă Vasile Chirilescu, șeful Direcției relaţii publice și buget civil a Primăriei Chișinău.

Declarațiile responsabilului de la Primăria Capitalei au fost făcute în contextul în care consilierii din fracțiunea PAS în CMC au organizat astăzi în fața instituției un flash-mob, la care i-au solicitat primarului alocarea fondurilor necesare grupelor cu program prelungit ale claselor primare din Chișinău, așa cum a fost mulți ani la rând.