De ce femeile gravide trebuie numaidecât să mănânce pește

De ce femeile gravide trebuie numaidecât să mănânce pește

-
//
25.09.2017

Dacă vrei ca bebelușul tău să crească inteligent și să aibă o vedere bună, ar trebui să știi că nu va fi posibil fără peștele de mare.

De ce femeile gravide trebuie numaidecât să mănânce pește

Acizii grași nesaturați omega-3 și omega-6, prezenți în peștele de mare gras, sunt extrem de importanți pentru creșterea și dezvoltarea corectă a fătului, în primul rând a creierului său în general și a vederii în special.

"Aceste substanțe ajută la formarea celor mai importante blocuri pentru celule", a declarat expertul în nutriție Kathryn Beck de la Universitatea din Massey (Noua Zeelandă) într-un interviu pentru The Daily Mail.

"Două porții a câte 150 de grame de pește de mare pe săptămână satisfac în totalitate necesitățile femeilor gravide cu acizi omega".

Beck crede că tipul ideal de pește în acest sens este somonul, în care toți nutrienții necesari sunt bine echilibrați. Tonul, sardeaua, codul, cambula, de asemenea, sunt potriviți pentru însărcinate. Toate aceste tipuri de pește nu sunt doar sănătoase și hrănitoare, dar și destul de sigure, deoarece, spre deosebire de peștii de ocean, cum ar fi peștele spadă, ele nu conțin nivele ridicate de mercur.

Beck a subliniat că peștele trebuie să fie bine copt, fiert sau prăjit înainte de a fi consumat, iar cel sărat sau afumat trebuie să fie evitat. Nu trebuie să mănânci pește în fiecare zi, două porții pe săptămână sunt suficiente, deoarece și peștele de mare conține puțin mercur, care se acumulează în organism. 

Sursa: deti.mail.ru