mamaplus

Detalii privind incendiul de la liceul Liviu Deleanu: Ce a făcut un elev

-
//
23.04.2024

Primăria Chișinău vine cu precizări privind noul incendiu care s-a produs astăzi la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu”. Un elev a dat foc unui caiet cu învelitoare pe holul etajului 2. La fața locului au intervenit două echipe de pompieri și salvatori, a informat mai devreme IGSU.

mamaplus

Arderea a fost localizată de un profesor, care a intervenit pentru a stinge focul și a sunat la 112, transmite Știri.md.

„Între timp profesorii au evacuat elevii, conform procedurii. Pompierii au ajuns rapid la fața locului, iar la venirea acestora focul era deja stins. Conform recomandărilor pompierilor, peste 30 de minute, elevii și personalul didactic au revenit la ore”, informează Primăria.

Actualmente lecțiile au loc în regim normal, conform orarului. În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit.

Amintim că, pe data de 5 aprilie, la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu” din sectorul Buiucani a avut loc un incendiu. Flăcările au cuprins demisolul instituției de învățământ. Zece echipe de intervenție au participat la stingerea focului. Din clădire au fost evacuați circa 1.900 de elevi. Victime nu au fost raportate.

La 6 aprilie, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale a sectorului Buiucani s-au întrunit într-o ședință extraordinară de lucru, pentru a stabili acțiunile pentru înlăturarea consecințelor incendiului produs la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu”.

Luni, 15 aprilie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a menționat că cea mai probabilă cauză de producere a arderii este încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de sudură electrică.