mamaplus

Doi liceeni au postat poze intime cu o colegă pe Instagram. Ce riscă

-
//
28.07.2023

După mai mult de doi ani, cazul în care doi tineri au hărțuit sexual o elevă a fost trimis în judecată. Aceștia riscă amendă de peste 42.000 de lei sau închisoare de până la trei ani.

mamaplus

Potrivit PCCOCS, totul s-a întâmplat în perioada 2018-2020. Este vorba despre trei elevi, doi băieți și o fată. S-a dovedit că timp de doi ani, tânăra a fost hărțuită sexual de acești băieți. De la început, între ei era o relație amicală, însă cu timpul, aceasta a alunecat spre una de tip sexting, fata fiind amenințată să expedieze imagini în care ar fi dezgolită, transmite Știri.md.

Timp de câteva luni, unul dintre tineri pretindea că ar avea sentimente față de fată și, într-o seară, acesta i-a cerut ei să-i expedieze fotografii în care ea ar fi goală. După mai multe insistențe, aceasta i-a trimis patru imagini în lenjerie intimă, pe care acesta le-a păstrat.

După ceva timp, al doilea băiat a insistat ca tânăra să-i expedieze poze nud. Aceasta însă, l-a refuzat. Drept urmare, băiatul a amenințat-o pe elevă, spunându-i că va publica imaginile indecente pe care ea le-a trimis anterior primului băiat în mediul online. Fiind constrânsă, aceasta i-a trimis cinci imagini, inclusiv cu sânii la vedere. 

Totuși, aceasta a refuzat să trimită ceva mai mult și liceanul a publicat imaginea cu sânii la vedere în Story, pe Instagram. Și, deși imaginea a fost ștearsă după câteva ore, mai multe persoane au recunoscut-o și ulterior i-au cauzat victimei suferințe psihologice și emoționale.

Părinții acesteia au observat o schimbare bruscă în comportamentul fiicei lor și, după ce aceasta le-a povestit totul, au depus plângere la poliție. 

Prin urmare, oamenii legii au confiscat toate telefoanele mobile implicate în acest caz și le-au transmis la expertizare, care a durat mai mult de doi ani. 

Victima a beneficiat de consiliere psihologică, iar acum își continuă studiile. Cei doi învinuiți riscă pedeaspă sub formă de amendă în mărime de 42.500 lei sau închisoare de până la trei ani. 

Acum, urmează ca dosarul trimis în judecată de procurorii PCCOCS, să fie examinat de instanță, timp în care cei doi beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.