mamaplus

Doi turiști au murit intoxicați de personalul unui hotel din Egipt

-
//
09.11.2023

Doi britanici, care își petreceau vacanța în Egipt, au sfârșit tragic după s-au intoxicat cu o substanță chimică folosită de personalul hotelului pentru a scăpa de ploșnițele de pat.

mamaplus

Camera de hotel în care cei doi erau cazați se afla lângă o cameră care fusese fumigenată cu substanțe chimice puternice pentru a scăpa de ploșnițele de pat, potrivit unei anchete, scrie The Sun, transmite stirileprotv.ro.

John și Susan Cooper au murit după ce ar fi fost otrvăți, indirect, cu E.coli în timp ce dormeau în camera lor de hotel.

John Cooper, în vârstă de 69 de ani, a murit în camera de hotel, în timp ce Susan Cooper, în vârstă de 64 de ani, a murit câteva ore mai târziu la spital.

O anchetă a scos la iveală faptul că o cameră de alături fusese fumigatată cu substanțe chimice pentru a ucide ploșnițele de pat, cu doar câteva ore înainte de tragicul incident.

Un expert a sugerat acum că este posibil ca cei doi soți să fi murit nu din cauza intoxicației cu alimente sau monoxid de carbon, ci din cauza unei posibile expuneri la un „agent biologic infecțios sau la substanțe chimice toxice.

Pe 20 august, soții Cooper și familia lor au mers la restaurantul și la barul hotelului, înainte de a se întoarce în camerele lor.

Molly a spus că în cameră mirosea a „drojdie”, iar la ora 1 dimineața, John Cooper l-a sunat pe Ormerod pentru a-i spune că se simte puțin rău, înainte de a-și duce nepoata în camera mamei sale.

Un turist german cazat în camera de lângă cea a soților Cooper a dezvăluit acum că o infestare cu ploșnițe de pat a fost tratată cu pesticide la prânz, înainte ca cei doi să acuze simptome la primele ore ale dimineții.

Cele două camere aveau o ușă alăturată, dar aceasta era încuiată.

Când cei doi nu s-au prezentat la micul dejun a doua zi, fiica lor s-a dus să verifice ce fac și i-a găsit grav bolnavi.

Ea a spus că amândoi vomitau și a simțit în cameră un miros ciudat și „greu”.

Câteva ore mai târziu, a văzut trei bărbați, doi purtând uniforma hotelului, iar celălalt cu o canistră de pesticide de doi sau trei litri, despre care a presupus că era folosită pentru a scăpa de ploșnițele de pat.

Cuplul, din Burnley, Lancashire, a murit în august 2018 la hotelul Steigenberger Aqua Magic din stațiunea Hurghada de la Marea Roșie.

Se pare că se aflau în vacanță alături de familie, fiica lor Kelly Ormerod descriindu-i ca fiind „sănătoși și în formă” înainte de a muri.

John Cooper deținea o firmă de construcții în Burnley, în timp ce Susan Cooper era angajată de multă vreme la o sucursală a Thomas Cook.

În 2018, procurorul-șef al Egiptului a constatat că soțul a suferit o dizenterie intestinală acută cauzată de E.coli, iar soția sa a suferit o complicație legată de infecție, de asemenea probabil cauzată de E.coli.