mamaplus

Donația unui ONG de 100.000 de lei pentru o școală din Condrătești

-
//
08.03.2024

Elevii gimnaziului din satul Condrăteşti, raionul Ungheni, au impresionat într-atât de mult reprezentanţii unui ONG, încât organizaţia a donat şcolii echipamente IT, jocuri interactive, cărţi şi seturi de robotică.

mamaplus

Copiii au participat la un curs de antreprenoriat, iar dorinţa lor de a fi primii, în pofida condiţiilor grele din şcoală, i-a surprins pe donatori, transmite tvrmoldova.md.

În luna noiembrie a anului trecut, elevii din clasa a IX-a de la Gimnaziul din Condrăteşti au participat la o şcoală de antreprenoriat online. Eforturile lor i-au sensibilizat pe donatori.
Viorica Cerbușcă, fondatoare organizaţie donatoare: „Aceasta ne-a emoţionat foarte tare şi ne-am gândit că trebuie să-i încurajăm să înveţe şi mai mult, să înveţe şi mai curioşi, să vadă ce înseamnă antreprenoriat din diferite puncte de vedere. Am venit la şcoală, ne-am gândit că ar fi fain să îi ajutăm cu o clasă care să arate mai modern, care să inspire aceşti copii.
Daniela Dutca, ofiţer de proiect, UN Women Moldova: „Ne-a sensibilizat pentru că noi credem că avem potenţial foarte mare anume în satele Republicii Moldova şi credem că anume din şcoală, de la ani timpurii putem să creăm condiţii şi oportunităţi egale atât pentru fete, cât şi pentru băieţi”:
Angela  Andronovici, directorul gimnaziului „Pavel Buruiană": „Am hotărât împreună cu ei, i-am întrebat ce doriţi. E o clasă mai rebelă, ca toate clasele de adolescenţi şi ne-au spus că vor să ştie cum se fac banii. S-au aşezat în aceste scaune interesante, au vrut ei să aşeze mesele şi au spus că aici e bine să stai cu o carte în mână”.
Elevii au participat şui la un curs de dicţie.
Valoarea donaţiei este de 100.000 de lei.