mamaplus

Focar de rujeolă, înregistrat într-o familie de moldoveni din Chișinău. Copiii au fost internați

-
//
02.04.2024

Un focar de rujeolă a fost înregistrat la o familie de moldoveni care locuiesc în municipiul Chișinău. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de luni, 1 aprilie, de către Vladimir Bolocan, șef-adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, scrie realitatea.md.

mamaplus

Responsabilul a declarat că în prezent, în Capitală, sunt active 2 focare de rujeolă, inclusiv cel de la centrul de plasament pentru refugiați.

„… Avem deja 2 focare de rujeolă în municipiul Chișinău. Un focar fiind în centrul de refugiați de pe strada Testemițanu 6, acolo au fost confirmate 13 cazuri de rujeolă și mai sunt încă 10 cazuri suspecte.

Totodată, există un focar într-o familie de moldoveni de confesie religioasă, unde sunt 5 cazuri suspecte, un caz fiind deja confirmat prin analize de laborator, toți fiind copii mici și au fost internați la spitalul de boli contagioase pentru copii.

Pe această cale menționez că singura soluție de a preveni îmbolnăvirea cu rujeolă este vaccinarea, tratament medicamentos pentru această boală nu există. În statele vecine au fost înregistrate și cazuri de deces din cauza rujeolei”, a precizat Vladimir Bolocan.