mamaplus

IGSU și MAI vor crea condiții mai bune pentru copiii cu nevoi speciale de la un Complex Educațional

-
//
12.07.2023

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne (IGSU al MAI) va ajuta un Centru educațional destinat copiilor cu nevoi speciale să creeze condiții mai bune pentru integrarea socială a micilor beneficiari.

mamaplus

La solicitarea Complexului Educațional cu învățământ special, IGSU al MAI va oferi cu titlu gratuit două corturi pentru a fi folosite în timpul activităților în aer liber pe timpul perioadei de caniculă. Este vorba despre construcții ușor montabile și demontabile, care vor putea fi utilizate și în timpul orelor de protecție civilă.

Prin acest acest demers, IGSU al MAI vine să susțină prima instituție de tip complex de acest gen din țara noastră, care are misiunea să unească și să consolideze eforturile societății, agenților economici și ale tuturor persoanelor interesate să creeze servicii psihopedagogice de calitate pentru copiii cu dizabilități severe, inclusiv copii cu sindrom DOWN, autism, invaliditate de gradul I și II.

Valoarea corturilor transmise de IGSU al MAI în proprietatea Consiliului Municipal Chișinău, gestiunea Direcției educație, tineret și sport, sectorul Râșcani, constituie 110.479,54 lei.