A început „sezonul țînțarilor”! Află cum te poți proteja de insecte

A început „sezonul țînțarilor”! Află cum te poți proteja de insecte

-
//
07.07.2014

Odată cu ridicarea temperaturilor de afară a apărut o problemă specifică sezonului - țînțarii. Medicii atenționează că aceste insecte sîcîitoare, în afară de mici răni provocate de înțepături, pot introduce în organismul uman diferite infecții. Pentru a lupta cu țînțarii, în primul rînd, trebuie de protejat de ei locuințele. Toate ferestrele trebuie să fie protejate cu plase speciale anti-țînțar, iar în cazul în care nu este posibil de închis toate căile de acces va trebui de recurs la nimicirea în masă a insectelor. În acest scop pot fi folosite lămpile insecticide sau fumigatoare electrice.

A început „sezonul țînțarilor”! Află cum te poți proteja de insecte

Țînțarii sînt atrași de orice mirosuri, de aceea în stradă se recomandă de evitat folosirea produselor cosmetice aromatizate. Totodată, se recomandă de purtat haine de culoare deschisă, pentru că cele întunecate atrag țînțarii. Zilnic trebuie de consumat vitamina B12, datorită căreia țînțarii vă vor ocoli la o poștă. De asemenea, țînțarii nu suportă mirosul de vanilie, usturoi și uleiuri eterice. În calitate de remedii anti-țînțar se recomandă ungerea pielii cu ceai din busuioc, vetrice, menta pisicii, lavandă. Dacă nu agreați metodele tradiționale, există diverse creme și spray-uri care protejează de țînțari 2-4 ore. Împotriva țînțarilor se folosesc, de asemenea, brelocuri speciale cu ultrasunet.

În cazul înțepăturilor de țînțar locul mușcăturii nu trebuie frecat. Înțepăturile pot provoca înflături și iritații, dar și diferite infecții. Pentru a scoate inflamația și a dezinfecta rana se recomandă de aplicat o soluție de oțet, acid salicilic dizolvat, sodă de mîncare, precum și ulei de arbore de ceai, care nu doar va alunga țînțarii, dar și va scoate inflamația și roșeața.

Sursa: noi.md