Ministrul Agriculturii a anunţat unde şi cum va fi organizată Ziua Vinului

Ministrul Agriculturii a anunţat unde şi cum va fi organizată Ziua Vinului

-
//
18.09.2015

Ziua Vinului din acest an va avea un alt format. Nu va avea loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale, ci fiecare vinărie în parte va organiza o mică sărbătoare. Anunţul a fost făcut de ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ion Sula. 

Ministrul Agriculturii a anunţat unde şi cum va fi organizată Ziua Vinului

Decizia de a schimba formatul evenimentului a fost luată de Comisia pentru organizarea sărbătorii "Ziua naţională a Vinului", iar motivul principal este că Piața Marii Adunări Naționale este ocupată de protestatari.

"Ziua Vinului nu va avea loc în PMAN. Însă, toate companile vor organiza un program de sărbatoare, unde vor putea asigura potenţialii turişti cu vizite, degustaţi. Am avut o înţelegerea ca colegii de la Ministerul Afacerilor Externe să informeze toţi participanţii, inculisv cei care deja au rezervări la hotele, la avion ca să poată să viziteze Moldova şi să sărbătorească această sărbătoare", a explicat ministrul Agriculturii.

Totodată, Ion Sula a declarat că cei veniţi la sărbătoare vor putea merge în diverse locaţii şi vor putea să viziteze vinăriile de pe teritoriul ţării. 

"Turiştii vor fi informaţi despre program. Mâine vinificatorii vor prezenta programul şi locaţiile", a precizat ministrul Agriculturii. 

De Ziua Vinului, la Chişinău sunt aşteptaţi peste 15.000 de turişti străini şi 100.000 de vizitatori din toată ţara.

În acest an, Guvernul a preconizat să cheltuiască peste 2,5 milioane de lei pentru organizarea evenimentului. 

Sursa: publika.md