mamaplus

O întreprindere de lactate din țară a scumpit untul: De la 33 la 47 lei

-
//
10.03.2022

Conflictul militar din Ucraina, dar și scumpirea zilnică a carburanților generează alte majorări de preț. La începutul acestei săptămâni, una din cele mai mari întreprinderi de lactate din țară a mărit costul untului. Afectați de situație sunt mai ales cei care folosesc produsul în alimentația zilnică, nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar.

Un pachet de unt de 200 de grame, care, săptămâna trecută, costa 33 de lei, miercuri este vândut la aproape 47 de lei, în unele magazine din țară. Reprezentanții întreprinderii care produce acest produs ne-au declarat că au fost nevoiți să majoreze prețurile, în mare parte din cauza că nu mai pot importa materie primă din Ucraina, care era mai ieftină, comparativ cu cea din Europa.

„Acum, cu istoria asta cu Ucraina, suntem nevoiți să cumpărăm din Polonia. Evident că laptele din Polonia și laptele din Ucraina ca materie primă costă diferit. Transportul din Ucraina costa în jur de 1.300 de dolari mașina, iar în Polonia este peste 4.000. De asemenea, nu putem găsi transport. Și ambalajul s-a scumpit în legătură cu aceea că mult ambalaj luam din Ucraina, dar acum trebuie să luam din Europa”, susține Veaceslav Digol, director comercial al Companiei de produse lactate.

Consumatorii se arată îngrijorați de creșterea prețului la unt, inclusiv cei care îl folosesc în alimentația copiilor.

Compania de produse lactate a majorat, deocamdată, doar prețul la unt și margarină. Reprezentanții acesteia spun că nu știu dacă vor urma și alte scumpiri.