mamaplus

Perioadă grea pentru alergici. În capitală începe să înflorească ambrozia

-
//
29.07.2019

Ambrozia crește pe terenurile neîngrijite, dar a invadat și capitala. Planta este periculoasă și poate provoca astm bronșic sau iritații ale căilor respiratorii, avertizează medicii.

mamaplus

Responsabilii de la Spații Verzi spun că încearcă să oprească răspândirea ambroziei, dar nu reușesc să intervină peste tot. Dacă strănutați, aveți ochii iritați sau mâncărimi – să știți că acestea pot fi primele simptome ale unei alergii.

„În primul rând alergia la polenul de ambrozie se manifestă prin diferite reacții ale tractului respirator. Pacienții fac renită, prurit nazal, deseori se afectează conjunctiva ochilor”, susține medicul alergolog Tatiana Gorelco.

Ambrozia crește în păduri, în parcuri, pe marginea drumurilor, dar și pe terenurile neîngrijite. Dacă sunteți alergic, medicii recomandă să evitați plimbările în aer liber sau să purtați o mască atunci când ieșiți din casă.

Responsabilii de la Spații Verzi mai spun că încă din luna mai au stropit cu erbicide, însă nu au reușit să intervină peste tot. Acum, periodic cosesc planta, care însă crește din nou.

Sursa: protv.md