mamaplus

Scandal la tabăra pentru copii ”La Dumbrava”! O femeie susține că fiica sa a fost ”terorizată” timp de 3 zile

-
//
14.07.2023

Scandal la tabăra ”La Dumbrava” din raionul Soroca. O femeie susține că fiica sa a fost ”terorizată” de către directorul instituției, Veaceslav Ursu, din motive personale, scrie Observatorul de Nord.

mamaplus

„La data de 3 iulie copilul meu a fost admis cu toate actele în regulă în Tabăra de odihnă” La Dumbrava”. Foaia de tabără a fost eliberată de către Direcția de Învățământ. Noi am achitat foaia la bancă, drept confirmare este contul de plată pe numele nostru. După ce și-a aranjat lucrurile în căsuță, fetița a mers la micul dejun. Pe la orele 11.00 -12.00 directorul a chemat-o să-i spună că sunt careva neclarități, că în lista prezentată de către Direcția de învățământ la tabără, numele ei nu figurează și este necesar ca tatăl să vină să ia foaia și să meargă la președintele raionului să pună semnătură și ștampilă”, povestește mama fetei.

Femeia susține că ea și soțul au îndeplinit toate cerințele îanintate de către directorul taberei, dar coșmarul nu a luat sfârșit.

”A doua zi de dimineață fiica foarte stresată, cu voce tremurândă, mă tot suna, să afle dacă am rezolvat problema. Noi fiind ambii părinți la serviciu, am discutat telefonic cu angajații Direcției Învățământ. Ei ne-au dat asigurări că totul e în regulă, că e vorba doar de niște formalități, ce țin de competența lor. În ziua următoare, pe 5 iulie copilul iarăși ne-a telefonat și ne-a spus că directorul Veaceslav Ursu i-a spus să-l sune pe tata și să-i transmită, că trebuie să se prezinte la președintele raionului Veaceslav Rusnac și să aplice pe foaia de tabăra ștampila și semnătura”.

După ce au adus toate actele solicitate, directorul ar fi cerut ca fata să plece din tabără.

”Seara la ora 19.00 noi ne-am dus în tabără să-i ducem copilului careva lucruri. După ce soțul i-a înmânat directorului Veaceslav Ursu foaia de tabără cu ștampilă Direcției, acesta a observat că nu este prezentă semnătura președintelui raionului și în prezența directorului adjunct, a educatorilor și a mai multor copii, mi-a chemat fetița și i-a spus să-și strângă toate lucrurile și să părăsească tabăra, deoarece tata nu a îndeplinit indicațiile date. Iată așa copilul meu a fost terorizat 3 zile în tabără și alungată în mod umilitor. În seara aceea am chemat echipajul de poliție, la cerința acestora de a prezenta foaia de tabără a copilului, directorul a refuzat. În prezența polițiștilor directorul a spus în adresa soțului meu „Acum băiatul meu, nu lucrează în poliție din pricina ta și de atâta fata ta nu stă la tabără acum”.

Directorul taberei, Veaceslav Ursu, a declarat pentru Observatorul de Nord că nu poate comenta acest caz, deoarece a fost intentat un dosar.

Recent, la această tabără a fost înregistrat un caz de intoxicație în masă.